Рівне:

Створення та просування сайтів

Пенсійний вік в Україні підвищать до кінця року

Україна 12-сер, 2010, 13:279 Lobanovskiy 1 634
Україна має намір до кінця року реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення. Йдеться про збільшення стажу, а також заплановано зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків.

Це зазначено в меморандумі української влади МВФ.
Згідно з документом, до кінця вересня планується внести на розгляд законопроект з метою введення його в дію до кінця 2010 року, в якому буде передбачене поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків - з 55 до 60 років, додаючи шість місяців щорічно з 2010 року.
Окрім того, законопроект, згідно з меморандумом, передбачатиме збільшення мінімального терміну пенсійного страхування з 5 до 15 років, збільшення на 10 років кваліфікаційного періоду для отримання повної пенсії, що має стимулювати працюючих довше зберігати працездатність. Це повинно покращити збалансованість Пенсійного фонду на ­2 млрд. грн. в 2011 році.
Вказаний законопроект є структурним маяком програми співпраці з МВФ, у рамках якої Фонд планує виділити Україні 15,3 млрд. доларів впродовж 29 місяців.
Окрім того, українська влада планує до кінця грудня цього року змінити базу нарахування пенсії, передбачивши її додаткове збільшення на 1% за кожен рік, відпрацьований понад певний термін: 20 років - для жінок і 25 років - для чоловіків, йжеться в меморандумі.
Передбачається, що це дозволить скоротити витрати Пенсійного фонду на 6,2 млрд. грн. у 2011 році.
Нагадаємо, раніше Комітет з економічних реформ схвалив програму реформ на 2010-2015 року, що зокрема, передбачає поступове вирівнювання пенсійного віку для чоловіків і жінок (із кроком 0,5 року протягом 10 років), наближення пенсійного віку до європейських стандартів (65 років) для учасників другого рівня (обов’язкового накопичувального) пенсійної системи, звільнення солідарної пенсійної системи від невластивих їй виплат (дострокові й пільгові пенсії).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору