Рівне:

Створення та просування сайтів

Влада обіціяє МВФ ліквідувати борг з ПДВ

Україна і світ 12-сер, 2010, 13:289 Lobanovskiy 804
Згідно з домовленостями, обсяг заборгованості з відшкодування ПДВ є індикативним цільовим показником, який враховується при ухваленні рішення про виділення Україні кредиту.

Україна має намір до кінця 2010 року ліквідувати борг з відшкодування ПДВ.
Влада обіціяє МВФ ліквідувати борг з ПДВ.
Про це йдеться у меморандумі української влади МВФ.
“Ми маємо намір забезпечити виплату всього відшкодування ПДВ, що накопичується протягом частини року, яка залишилася, в повному обсязі, своєчасно, не накопичити будь-якої заборгованості протягом року”, - йдеться у документі, який оприлюднив фонд.
Згідно з ним, обсяг заборгованості з відшкодування ПДВ є індикативним цільовим показником, який враховується при ухваленні рішення про виділення Україні чергового траншу кредиту.
Передбачається, що значення цього показника до кінця вересня цього року скоротиться до 3 мільярдів гривень.
Як пояснюється в меморандумі, в цьому обсязі не враховується борг з відшкодування ПДВ станом на кінець 2010 року, що становив 16,4 мільярда гривень, який буде оформлений спеціально випущеними облігаціями держпозики.
Як відомо, уряд запропонував підприємствам оформити ПДВ-облігаціями борг з відшкодування ПДВ станом на 1 травня 2010 року.
Випуск ПДВ-облігацій постійно відкладався. Перший транш обсягом всього 0,05 мільярда гривень був спрямований платникам податків лише 2 серпня. Мінфін обіцяє випустити всі ПДВ-облігації на загальну суму близько 16,4 мільярда гривень до кінця серпня.
У той же час платники податків скаржаться, що і після 1 травня відшкодування ПДВ здійснюється нерегулярно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору