Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному безкоштовно навчатимуть плавати

Особливий погляд 12-сер, 2010, 13:359 Lobanovskiy 1 392
Рівненських дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей навчатиме плавати чемпіонка Європи із плавання Анна Хлістунова. Це стало можливим у рамках просвітницького проекту „Збережи життя”, що стартував у Рівному. Його мета — залучити населення міста, в першу чергу молодь, до здорового способу життя.

- Упродовж серпня-вересня на Рівненщині триватимуть різноманітні заходи та акції, мета яких – залучити молодь до здорового способу життя, - зазначає Олександр Поліщук, один із організаторів проекту. – Таку ідею пропагуватимуть відомі спортсмени (зокрема, футболіст Владислав Ващук, плавчиня Анна Хлістунова), співаки (лідер гурту „OT VINTA” Юрій Журавель, а також гурт „Бумбокс”). Нас підтримали й етнічні спільноти. Планується, що вони візьмуть участь у встановленні світового рекорду під назвою „Найбільша кількість представників різних національностей, які зібралися в один час і в одному місці на підтримку боротьби з ВІЛ/СНІДом”. Сьогодні заявка про рекорд вже зареєстрована в проекті „Книга рекордів України”. Тим часом стартувала акція під назвою „Безпека на воді”, під час якої дітей із малозабезпечених родин безкоштовно навчатимуть плавати. Серед тренерів є й Анна Хлістунова. Окрім того, наразі ведуться переговори із фондом молодіжного плавання Дениса Силантьєва та Яни Клочкової про те, щоб відкрити в Рівному школу дитячого плавання. Однак поки що це перспектива на майбутнє.
Проект”Збережи життя!” завершиться 5 вересня грандіозним концертом на стадіоні”Мототрек”. В цей день відбудеться міжнародна просвітницька акція на підтримку боротьби з ВІЛ/СНІДом як завершальний захід проекту. Кульмінацією акції стане великий святковий концерт за участю зірок шоу-бізнесу та спорту всеукраїнського й світового рівнів, які вже дали попередню згоду. Зокрема, хедлайнером дійства буде один із найпопулярніших гуртів України”Бумбокс”. Окрім того, ведуться перемовини із гуртами”Нікіта” і”А.Р.М.І.Я”. Також на сцені виступатимуть артисти проектів”Фабрики зірок-3” та”Україна має талант”, місцеві виконавці й діджеї.
Нині проект”Збережи життя!” вже презентували представники всеукраїнської мережі ЛЖВ на Міжнародній конференції з питань ВІЛ/СНІДу AIDS-2010, що відбулася 18-23 липня у місті Відень (Австрія), і на Всесвітній конференції з питань ВІЛ/СНІДу, що проходила у Києві 28-30 липня. Таким чином, про акцію”Збережи життя!” дізналися люди з усього світу.
Також у рамках проекту планується провести низку тематичних заходів, зокрема”Безпека на дорозі”,”Підлітковий алкоголізм” та”Наркоманія”.

Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору