Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопіллі міліціонери виявили посадовців, котрі «сприяли» безоплатній передачі землі у приватну власність

Тернопільська область 13-сер, 2010, 10:519 Lobanovskiy 828
Тільки за останній місяць порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про звернення громадян» міліціонери задокументували у шести районах Тернопільської області. Приміром, на Борщівщині прокуратура порушила кримінальну справу щодо службових осіб Вигодської сільської ради, які, використовуючи своє службове становище, безоплатно передали у приватну власність сім земельних ділянок загальною площею 4,6 гектара.

Чиновники, оминаючи всі законодавчі норми, особисто, а не через рішення сесії сільської ради, як це передбачено чинним законодавством, розпорядилися землею в користь третіх осіб, завдаючи збитків територіальній громаді на суму майже 115 тисяч гривень.

Логічно виникає запитання – які мотиви такої поспішної землероздачі? Чи не власна фінансова вигода. Але це з’ясує слідство, допоки ж чиновникам інкримінують порушення двох статей КК України – 364 (2) та 366 (2) – зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки.

Як розповів заступник начальника управління боротьби з економічною злочинністю обласного управління міліції Василь Мокрицький, за порушення тих же статей Кримінального кодексу України до відповідальності притягнуто посадовців сільради Шумського району. Ті поспішно надали у приватну власність майже три гектари землі, завдавши збитків майже на двісті тисяч гривень. Аналогічний випадок задокументовано у Козівському районі, де сума втрат за кримінальними справами сягнула майже 195 тисяч гривень. На Підгаєччині посадовці розпорядилися сімома гектарами земельних угідь, завдавши громаді стотисячної шкоди, а сільські чиновники Нагірянської сільради, що на Чортківщині, зловживаючи службовим становищем, підробили документи на приватизацію майже трьох гектарів землі,обікравши громаду на 110 тисяч гривень.

У Кременецькому районі до кримінальної відповідальності притягнуто службових осіб приватного аграрного підприємства. Останні взагалі вирішили самовільно захопити і розорати понад п’ятдесят п’ять гектарів земель запасу, що належать Будківській сільській раді. Підприємці, не маючи рішення місцевої виконавчої влади про передачу у власність, або оренду землі, засіяли на ній зернові культури. Сума завданих збитків становить п’ятдесят п’ять тисяч гривень. Проти земельних рейдерів порушено карну справу за статтею 197 КК України.


Петро Колісник, ВЗГ УМВС України в Тернопільській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору