Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська обласна рада вимагає не підвищувати ціни на газ та електроенергію

Рівненська область 16-сер, 2010, 13:009 Lobanovskiy 901
На сесії Рівненської обласної ради депутатами було прийнято звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії регулювання електроенергетики України з приводу підвищення ціни на газ.

Зокрема, у ньому говориться: «Ми, депутати Рівненської обласної ради, глибоко стривожені прийняттям постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 13 липня 2010 року № 812, у якій прийняте рішення про збільшення з 1 серпня 2010 року на 50 відсотків ціни на природний газ для населення та підприємств теплоенергетики, які надають послуги населенню, та постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 30 липня 2010 року № 1009, відповідно до якої збільшується граничний рівень цін на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання». Водночас, - зазначається у зверненні – відповідно до повідомлень офіційних засобів масової інформації, планується підвищення тарифів на електричну енергію.

Представники територіальної громади Рівненщини переконані, що «підвищення цін на такий вид життєво-важливого енергетичного ресурсу, як природний газ, безумовно потягне за собою підвищення тарифів на інші житлово-комунальні послуги, харчі та товари першої необхідності. Зважаючи на той факт, що дохід у переважної більшості населення не забезпечує достатнього життєвого рівня, дане підвищення призведе до різкого збільшення заборгованості по житлово-комунальних послугах, підвищення рівня соціальної напруги серед населення та зменшення рівня соціального захисту громадян».

Депутати переконані, що економічних передумов для підвищення цін на газ та електроенергію в Україні на існує, адже в нашій державі «видобувається достатній об’єм власного природного газу».

Відтак «Рівненська обласна рада від імені мешканців Рівненської області вимагає не підвищувати ціни на газ та електроенергію для населення та промислових споживачів. У зв’язку з цим, звертаємося до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії регулювання електроенергетики України з пропозицією щодо скасування постанов Національної комісії регулювання електроенергетики України від 13 липня 2010 року № 812 та від 30 липня 2010 року № 1009».

Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору