Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина краща за охопленням дошкільною освітою п’ятирічок

Рівненська область 16-сер, 2010, 13:109 Lobanovskiy 1 119
В області 98 відсотків дітей п’ятирічного віку охоплено дошкільною освітою. Цей показник на 5 відсотків кращий ніж загалом по Україні, звітують місцеві освітяни. Проте вже шукають варіанти, як залучити до навчання всіх дітей. Цьогоріч вперше за багато років спрямовано кошти на розвиток дошкільної освіти. Більше 22,5 мільйонів розподілено між районами в залежності від кількості їхніх дошкільнят. Заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов зобов’язав керівників районів проконтролювати, аби ці кошти використали за призначенням, а саме подбали про створення нових садочків чи груп в уже існуючих.

Якщо ж місць для п’ятирічок таки бракуватиме, обласні освітяни пропонують організувати пришкільні групи підготовки дітей, а також консультативні пункти при садочках. А ще рекомендують впровадження соціально-педагогічного патронату сімей, малюки яких не відвідують дошкільні заклади, та сучасних освітніх технологій у садках (електронні посібники, віртуальні лабораторії, електронні бази, освітні портали).

Проте Рівненщина, яка тримає лідерські позиції за народжуваністю, має орієнтуватися передусім на розширення мережі дошкільних закладів. Так, торік відкрито понад 20 нових садків, 13 з них у Зарічненському районі.

Довідка: На початок 2010 року в області функціонувало 349 дошкільних закладів та 29 навчально-виховних комплексів „школа-дошкільний заклад”, якими було охоплено 39,4 відс. дітей дошкільного віку. Із загальної кількості дошкільних закладів - 65 з короткотривалим перебуванням (90 дошкільних груп). Ці заклади розташовані в пристосованих приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладів, перебування дітей становить 3 - 4 години вдень.


Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору