Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині Леніна вже вдруге закидали пакетами з фарбою

Волинська область 18-сер, 2010, 09:109 Lobanovskiy 888
У селищі Маневичі Волинської області вандали познущалися над пам'ятником Володимиру Леніну. 4-метрову фігуру "вождя" закидали фарбою з поліетиленових пакетів.
Як розповів Gazeta.ua в телефонній розмові голова Маневицької селищної ради Ярослав Левко, пам'ятник обмальовували вночі.
"Ми побачили вже зранку, коли прийшли на роботу. Напередодні ще нічого не було. Очевидно працювали в ночі. Міліція розпитувала, кого підозрюємо, але ми не знаємо, що й сказати. Хто на таке здатний? З наших - ніхто", - розповів він.
Леніна облили брудно-зеленою фарбою. Речовину набирали у целофанові кульки, а потім кидали у фігуру вождя. Влучили у праву руку, ногу та груди.
Біля підніжжя вождя крейдою домалювали хрест, що нагадує фашистську свастику.
На даний момент постамент вже відмили працівники житлово-комунального господарства селища, на балансі якого перебуває пам'ятник.
"Хотіли демонтувати пам'ятник ще на початку 90, та тоді люди не дали, на референдумі проголосували проти. У селі є багато комуністів, які за цей постамент сильно борються. Вони біля нього всі радянські свята проводять. Такого пам'ятника немає більше в Україні. Його робили у Києві у 70-80 роках спеціально на замовлення. Майже 5 тон бронзи пішло. Чимось дуже пам'ятник Шевченку у Львові нагадує. І навіть руку так само простягає. На бік Луцька показує", - додав Левко.
Минулого року напередодні роковин Великої жовтневої революції у Маневичах Леніна вже обмальовували.

http://gazeta.ua/index.php?id=350943
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору