Рівне:

Створення та просування сайтів

День міста по-рівенськи

Особливий погляд 02-вер, 2010, 11:069 Lobanovskiy 4 085
Рівне відзначило свій черговий день народження низкою заходів та розваг. Святкування відбулося у супроводі джазового фестивалю, презентацій виставок, окрім того, у місті перевершили рекорд, випікши ще більший коровай, ніж торік, та започаткували нові традиції.

День міста по-рівенськи

Розпочалося свято зустріччю міського голови з гостями, представниками міст-побратимів та офіційними делегаціями. Далі естафету підхопила урочита хода, численні виставки, розваги, акції та концерти.
„Армене” у Рівному
Виставка робіт чеського фотохудожника Гаріка Аванесяна під назвою „Армене” відкрилася у Рівному. На ній представлені світлини з життя вірменів. А презентація експозиції відбулася саме у День міста.
- Я почав знімати портрети та характерний побут вірменів ще в далекому 1987 році в Нагорному Карабасі, за рік до початку війни, - розповідає автор виставки Гарік Аванесян. - За 20 років знову вирушив туди, щоб відзняти зміни, що відбулися за воєнні роки. Я також фотографую вірменів в інших країнах світу – в Чехії, Грузії, Туреччині... Відтак, зібралася колекція робіт, яка постійно поповнювалася. На виставку, яка відкрилася в Рівному, я підготував 8 нових фотографій, які відзняв у Вірменії місяць тому. Я сам маю вірменське коріння, хоча народився в іншій країні.
Мене манить характер місцевих жителів. Недаремно цей край називають раєм для фотографів - ніде в світі не зустрічав людей, які принципово не помічали камери, а просто займалися своїми справами, доки я їх фотографував. Тому виникло почуття якоїсь нереальності, ніби потрапив на зйомку голлівудського фільму і переді мною - не звичайні селяни, а професійні артисти. Тому, дивлячись на портрети вірменів, ловлю себе на думці, що у кожниму з них - історія про пройдений народом шлях.
Стати ближчим до цієї культури, дізнатися більше про Вірменію, зазирути в обличчя місцевих людей та просто насолодитися фотографіями рівняни та гості міста можуть до 26 вересня у галереї „У фарватері істин”, що в ТЦ „Злата Плаза”.
У парку з’явився „Місточок бажань”
Залишити замочок в знак міцності своїх почуттів або ж щирої та чистої дружби відтепер можуть всі охочі рівняни. Адже у парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка відкрили „Місточок бажань”. Здавна існувала традиція: якщо повісити замок у якомусь місці, то ти обов’язково туди повернешся. Змінювалися часи, згодом звичай набув ширше тлумачення: якщо замок вішали закохані, а ключі викидали, то це символізувало міцність їхніх почуттів та вірність один одному. У Рівному вирішили започаткувати таку традицію і відкрили „Місточок бажань”. Саме тут відтепер можна повісити „замочок на пам’ять”. У День міста це зробили більше десяти закоханих пар.
Рівняни побили власний рекорд
Загальноміська акція „Весільний коровай” знову відбулася у Рівному. Вона проходить вже вдруге. Торік диво-коровай увійшов у „Книгу рекордів України” як найбільший, однак цьогорічний ритуальний хліб перевершив за розмірами свого попередника. Відтак, цьогоріч на майдані Незалежності красувався 180-кілограмовий весільний коровай, а це на 5 кілограмів більше, аніж минулого року.
Як розповів голова правління ВАТ “Поліссяхліб” Віктор Нагорнюк, пекли коровай протягом 6 днів 7 пекарів підприємства.
- На його виготовлення витратили 130 кілограмів борошна, 200 яєць та близько 8 кілограмів дріжджів, - зазначив пан Нагорнюк. - Цьогорічний коровай красивіший і смачніший, ніж був торік.
А розділяв рекордний коровай і частував ним молодят, що побралися на День міста, міський голова Рівного Володимир Хомко. Привітати молодят прийшло також подружжя Івана та Галини Качанів. Скуштувати шматочок велетенського короваю мали змогу всі охочі рівняни.
Пофестивалили
Також у Рівному відбувся третій фестиваль джазової музики “ArtJazzCooperation-2010”. Цьогоріч фестивалили три дні (з 27 по 29 серпня) і одразу в двох містах - в Рівному та Луцьку. В рамках заходу меломанів розважала джаз-бенд Рівненського Палацу дітей та молоді, місцева зірка джазу Юлія Тимочко, російський “Free-Spoken Band”, джаз-тріо Богдана Гуменюка, україно-польский гурт “UKRAPOL” і “Lela Brasil Project”, заслужена артистка Росії Ніна Шацька, гурт „MANSOUND” та інші. А на День міста, в заключний день фестивалю, рівнян порадували своїми виступами Олег Скрипка і джаз-кабаре “Забава”. Доповнили програму виступи танцювального колективу “Light Dance Company”, які розважали глядачів під час антракту.
Проходив фестиваль “Art JazzCooperation” 2010” під патронатом міського голови Рівного Володимира Хомка.
Гордість міста-2010
Також у Рівному нагородили найкращих рівнян відзнаками “За заслуги перед містом” та переможців рейтингу популярності “Гордість міста”.
Зокрема, візнаку “За заслуги перед містом” третього ступеня вручили директорові центру “Інваспорт” Вікторові Кучеру. Окрім того, спеціальні відзнаки отримали переможці восьмої “Гордості міста”. Кращим підприємством міста стало ВАТ “Рівень”, кращим закладом торгівлі - ТЦ “Злата Плаза”, кращим керівником установи – начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому Віталій Новак, кращим керівником підприємства - директор ВАТ „Поліссяхліб” Віктор Нагорнюк , кращим трудовим колективом – працівники ВАТ “Рівнеазот”, кращим навчальним закладом визнали ЗОШ №26, дошкільним навчальним закладом - ясла-садок №40,
А завершилося маштабне святкування дня народження Рівного традиційним привітанням міського голови Володимира Хомка та святковим феєрверком.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору