Рівне:

Створення та просування сайтів

Творчі жнива

Культура 02-вер, 2010, 15:139 Lobanovskiy 1 535
Виявляється, що літня пора була гаряча не тільки для хліборобів, а й для працівників та симпатиків культури району. Так, з липня по вересень у всіх сільських радах проходять творчі звіти майстрів мистецтв перед населенням. Їх проводять у різноманітних формах.

Зажинок зробили учасники художньої самодіяльності села Пустоіванного, які підготували театралізоване дійство „Ти пливи, вінок, пливи”. На святі народний аматорський фольклорний анасамбль „Джерело” та його молодша група „Джерельце”, учасники драматичного гуртка відтворили обряди купальської ночі.
У Пляшевій із піснею у серці іде по життю творче подружжя Петра та Світлани Скрутів. Їх виступ торкнувся струн душі кожного присутнього глядача. А селу Острів запам’ятався творчий звіт яскравими виступами учасників хореографічного гуртка.
У селі Гаї-Лев’ятинські окрасою творчого звіту став виступ вокального жіночого ансамблю та солістки Світлани Гаврилюк. У їх виконанні прозвучало багато різнохарактерних українських народних пісень. А юні тетарали запропонували переглянути виставу „Незвичайні пригоди Веселинки та сонячного зайчика у русальний тижедень”.
Молоді села Немирівка надзвичайно сподобався виступ гурту брейк-дансу.
Аматорські колективи та окремі виконавці села Жовтневого підготували концертну програму „Я живу і співаю, бо живе і співає Вкраїна”. Вона складалася із виступів дорослого та дитячого вокальних ансамблів, солістів-вокалістів та читців-гумористів.
Творчі звіти учасників художньої самодіяльності успішно пройшли і зібрали широке коло шанувальників мистецтва у клубах сіл Бугаївки і Опарипсів, Пляшівки, Добриводи, Нової Митниці, Станіславів. Там виступали самодіяльні артисти, даруючи глядачам духовну насолоду та святковий настрій.
На всіх творчих звітах демострувалися виставки робіт народних умільців, які оформляли працівники бібліотечних закладів. Тут була вишивка, бісероплетіння вироби із соломи, дерева, роботи художників – основні види декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва.
„Творчі жнива” в районі тривають. І кожен, хто їх відвідав, долучився до чудової культурної спадщини нашого щирого і щедрого душею народу. Він відчув гордість за те, що народився на цій прекрасній землі, що Україною зветься.
Анатолій ТИМОШЕЙКО,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору