Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області браконьєр влаштував сафарі на лося (ФОТО)

Житомирська область 03-вер, 2010, 09:309 Lobanovskiy 921
31 серпня в ході проведення спільного відпрацювання працівниками Житомирського районного відділу міліції та працівниками одного із державних мисливських господарств було затримано браконьєра, який застрелив п’ятирічного лося.
Зі слів 44-річного «любителя сафарі» він не знав, що стріляє у лося, йому «примарилось» начебто це дикий кабан і, якби він знав, що це лось, то ніколи б у житті в нього не вистрелив.

У Житомирській області браконьєр влаштував сафарі на лося (ФОТО)


У Житомирській області браконьєр влаштував сафарі на лося (ФОТО)


У Житомирській області браконьєр влаштував сафарі на лося (ФОТО)


У Житомирській області браконьєр влаштував сафарі на лося (ФОТО)


Хоча, насправді, чоловік йшов на полювання, усвідомлюючи, що переступає межу Закону – адже відкриття сезону полювання поки що перенесено на невизначений період.
Раніше затриманий браконьєр працював єгерем, але заробітної платні йому не вистачало, тож рік тому він звільнився. За цей час чоловік не знайшов собі іншої роботи, підробляв збиранням металобрухту. В особистому житті також не склалося, дружина надала перевагу добреоплачуваній роботі в сусідній країні. Вирішивши, що втрачати йому нічого, горе-чоловік став на злочинну стежину браконьєрства.
Коментуючи затримання браконьєра директор ДП, Іван Неборачко розповів: «Вчорашній випадок у нашій діяльності скоріше є винятком, ніж нормою, тому що територія наших угідь добре охороняється. Щоденно екіпаж у складі двох-трьох єгерів на чолі зі мною або мисливствознавцем патрулює територію. Тобто, охорона постійна. На території України відстріл лосів категорично заборонено, так як за останні роки спостерігається падіння поголів’я лосів з 14 до 6 тисяч.
Територія Тригірського військового товариства мисливців та рибалок складає більше 16 тисяч гектарів. На території понад 10 тисяч гектарів лісу, все інше – військовий полігон та болота. В лісництві достатня кормова база для лосів, але зважаючи на нинішній клімат, лосі виходять за межі наших угідь, де їх підстерігає небезпека браконьєрства.
Можу зауважити, що на нашій території чисельність лосів оптимальна, близько 40 голів, вона стабільна протягом декількох років. Але, на жаль, не всі люди розуміють значимість природного балансу і не всі розділяють з нами любов до всього живого, через це у нас трапляються випадки браконьєрства».
Заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області Сергій Демедюк повідомив, що з місця події вилучені речові докази, а саме: мисливська рушниця, набої, ніж, транспортний засіб, на якому переміщався затриманий, що будуть приєднані до матеріалів справи.
Тепер впійманий браконьєр буде відповідати перед Фемідою за усією строгістю. Слідчим відділенням Житомирського райвідділу УМВС України в Житомирській області проти затриманого порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України (порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України), санкцією якої передбачено накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання.



Тетяна Палачова, РНГФ Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору