Рівне:

Створення та просування сайтів

Гречку нового врожаю вже переробляють на Рівненщині

Рівненська область 06-вер, 2010, 08:519 prov 1 068
«Радивилівський комбінат хлібопродуктів» вже переробив перших 20 тонн сировини, вирощеної аграріями області. На сьогодні в краї намолочено 900 тонн насіння гречки, що в десять разів більше ніж на цю дату торік. Такі темпи збирання вигідні для місцевих фермерів і реалізаторів. Перші – можуть вигідно збути вирощене, а другі – заповнити прилавки дешевшим продуктом із нового врожаю. Щоб зняти в краї ажіотажний попит обласна влада зініціювала зустріч місцевих виробників гречаної крупи з представниками оптової та роздрібної торгівлі. Такий захід, на думку голови облдержадміністрації Василя Берташа, сприятиме налагодженню прямих поставок, що здешевить продукцію.
Відгукнулися на ініціативу керівництва області сім фермерських господарств Рівненщини, які виробляють від 50 до 200 тон продукції, та представники найбільших мережевих супермаркетів Рівного, облспоживспілки, компаній гуртової торгівлі – всього 11 підприємств. Учасники заходу знайшли собі бізнес-партнерів і запевнили, що вже цього місяця ажіотаж зникне і гречка подешевшає.
Нагадаємо: Місцеві виробники гречаної крупи забезпечують область на 60-70 відсотків. Проте вже нині влада області знайшла оптового постачальника, який гарантує заповнити споживчий ринок необхідною тисячею тонн крупи, закупивши її в центральних регіонах України. Відтак, вартість гречки в області буде економічно-обґрунтованою.

Прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору