Рівне:

Створення та просування сайтів

Іноземні інвестори залишили Україну

Україна і світ 17-вер, 2010, 15:559 Lobanovskiy 1 060
За першу половину 2010 року в Україну надійшло всього 500 млн. доларів іноземних інвестицій - це майже в 2,5 раза менше, ніж в 2009 році. Інвестиції з Європи скоротилися в 14 разів.

Минулого року з європейських країн за перші шість місяців в Україну надійшло 1,86 млрд. доларів . Йдеться про такі країни, як Голландія, Німеччина, Франція. Інвестиції надходили не на розвиток економіки, а для порятунку банківської системи. Фактично у європейських інвесторів не залишалося тоді вибору - їм треба було рятувати свої українські активи від краху.
Зараз, хоча гостра фаза кризи минула, європейські інвестори демонструють повну байдужість до активів в Україні - в результаті за перше півріччя цього року в нашу країну з Європи надійшло всього 132 млн. доларів інвестицій. Це найнижчий 2005 року.
До речі, того року з Європи в першому півріччі теж надійшло дуже мало інвестицій - всього 228 млн. доларів. Проте вже в другій половині 2005 року за 5 млрд доларів була продана “Криворіжсталь”, платником виступив німецький підрозділ міжнародної компанії “Mittal Steel” (нині “ArcelorMittal” - ред.), тому ці гроші були зафіксовані, як інвестиції з Німеччини.
Нагадаємо, за перше півріччя 2010 року підприємства Донецької області отримали майже в 3,5 раза менше іноземних інвестицій, аніж у першому півріччі 2009 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору