Рівне:

Створення та просування сайтів

Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні

Кримінал 17-вер, 2010, 18:059 Lobanovskiy 2 973
Уперше в системі органів внутрішніх справ України запрацює лікувально-оздоровчий комплекс “Соляна печера”. З ініціативи начальника управління МВС України в Рівненській області Олега Сала у галокамері рівненської лікарні УМВС відтепер оздоровлюватимуться не тільки працівники, пенсіонери, ветерани органів внутрішніх справ, а й мешканці обласного центру та області.

Соляну печеру відкрили у міліцейській лікарні

Три тисячі тонн солі знадобилося для того, щоб облаштaувати у Рівному галокамеру (з грецького “галос”-сіль). Натуральна морська сіль, завезена із соляних озер Сакського району Криму, містить всі необхідні мікроелементи для моделювання унікального мікроклімату. Як зазначив Олег Сало, на сьогодні Рівненщина, на жаль, має високі показники серед захворювань дихальної системи.
Будівництво конструкції соляної печери обійшлося у 160 тисяч гривень, не враховуючи витрат на ремонтні роботи. Адже на місці, де зараз розташована галокамера, були підвальні склади. Кошти на цю благородну справу виділили за рахунок надходжень від платних послуг, які надає рівненська лікарня УМВС. До облаштування комплексу долучилися і спонсори.
За словами начальника УМВС України у Рівненській області, на сьогодні є домовленість із обласним управлінням охорони здоров’я про безкоштовне проходження реабілітаційних курсів у соляній печері для важкохворих пацієнтів. Для рівнян та мешканців Рівненщини сеанс у соляній печері, який триває 45 хвилин, коштуватиме 30 гривень, а для дітей — 15 грн.
Повітря у галокамері, яке багате цінними мікроелементами, не містить забруднень, характерних для сучасного міського середовища. Завдяки великій кількості хлориду натрію, який має протимікозну та протиалергічну дію, чистота повітря усередині соляної кімнати у десять разів вища, ніж зовні.
Тож усі, кому необхідно покращити стан свого здоров’я у соляній печері, можуть звертатися за допомогою у лікарню УМВС України в Рівненській області за адресою: м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 11. Телефон для довідок: 679-723, 679-639.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору