Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині рятувальники МНС зберегли від знищення вогнем церкву [ФОТО]

Волинська область 05-жов, 2010, 10:429 Lobanovskiy 793
2-го жовтня близько 19:00 у Святомиколаївській церкві, розташованій у місті Ковелі на вулиці Будищанській, що на Волині, сталася пожежа. Першим дим із вікон культової споруду помітив черговий працівник комунального підприємства й одразу зателефонував до Народної служби порятунку МНС «101». За другим номером виклику до місця пожежі примчали одразу чотири пожежних автомобіля пожежно-рятувальних частин №4 та №19 ковельського гарнізону МНС.
На щастя, людей у храмі не було, але за короткий час розвитку пожежі вогонь устиг розповсюдитися з побутового приміщення церкви по дерев’яним перегородкам уверх та перекинутись на іконостас.

На Волині рятувальники МНС зберегли від знищення вогнем церкву [ФОТО]


На Волині рятувальники МНС зберегли від знищення вогнем церкву [ФОТО]


Вірно оцінивши обстановку, для гасіння вогню в середину храму рятувальники подали одразу 4 пожежних стволи, один ствол по автодрабині подали на захист куполу церкви. За короткий час – всього 7 хвилин, бійці служби «101» зупинили поширення вогню, а вже через 2 хвилини остаточно ліквідували загоряння. На превеликий жаль, полум’я встигло пошкодити древню Запрестольну Ікону Цар Слави, що знаходилась поряд із осередком пожежі, а також хоругви іконостасу та дерев’яні перегородки на площі 30 квадратних метрів. Однак, тільки завдяки професіоналізму й оперативності рятувальників МНС та вірно обраному ними напрямку ведення бойових дій, святиню, якій усього два роки, від вогню врятували і вже сьогодні богослужіння в церкві продовжилися.
Над розслідуванням усіх обставин і причини виникнення та наслідків пожежі працює спеціально створена комісія. Оскільки пожежа виникла всього за 7-10 хвилин після закінчення богослужіння, не виключається необережне поводження з вогнем когось із служителів храму.
Володимир Нестеров, помічник начальника ГУ МНС у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору