Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині піротехніки МНС забезпечили безпечний рух автотранспорту по трасі Київ-Чоп

Рівненська область 07-жов, 2010, 10:349 Lobanovskiy 915
1-го жовтня до МНС надійшло повідомлення, що при проведенні земляних робіт по розширенню автодороги Київ-Чоп в селі Гранівка Радивилівського району Рівненської області було виявлено п’ятнадцять артилерійських снарядів часів Другої світової війни. Місце виявлення вибухонебезпечних предметів було взято під охорону співробітниками міліції, та направлено піротехніків аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного облуправління МНС.
Роботи по обстеженню території на наявність вибухонебезпечних предметів тривали чотири дні. Крок за кроком сапери ретельно обстежували небезпечну ділянку в зоні виявлення боєприпасів. 154 артснаряди, 3 гранати та 400 патронів, саме такий арсенал був залишений від часів війни. Усі ці боєприпаси в три етапи були вивезені в небезпечне місце та успішно знешкоджені.
Ще одне випробування на готовність до дій за призначенням випало на долю піротехніків 5-го жовтня. У цей день їм довелося виїхати на знешкодження у село Опарипси Радивилівського району, де під час збирання грибів у лісовому масиві місцевий житель виявив мінометну міну калібром 45 міліметрів.
Не встигли піротехніки повернутися до своїх домівок, як поступило повідомлення, що в районі новобудов міста Рівне знайдено мінометну міну калібром 82 міліметри. В цьому випадку варто зазначити, що робітники, котрі виявили вибухонебезпечний предмет, виконали усі необхідні правила, завдяки чому вдалося запобігти непоправному лиху. Вони одразу припинили будівельні роботи та повідомили відповідні органи про знахідку. На даний час роботи по виявленню вибухонебезпечних предметів продовжуються…

Майор служби цивільного захисту Алла Скомаровська, старший інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору