Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненського доцента спіймали на гарячому

Кримінал 08-жов, 2010, 11:389 Lobanovskiy 1 272
У результаті проведеного комплексу заходів співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Рівненській області у вересні-жовтні поточного року викрили два факти хабарництва.

За зарахування дитини до дитячого садка завідуюча дошкільним навчальним закладом одного із районів області одержала хабар у сумі 600 грн. Проти неї порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
А днями правоохоронці спіймали “на гарячому” ще й доцента одного із рівненських вищих навчальних закладів під час одержання “винагороди” у розмірі 400 грн. від студента за складання іспиту з навчальної дисципліни. Прокуратура м. Рівне також порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 368 КК України, яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Якщо у вас вимагають “подяку”, вам відомі факти хабарництва, прохання повідомляти на телефон довіри УМВС України в Рівненській області: 679-533, 679-531, 679-651.
Принагідно хочеться нагадати, що кримінальна відповідальність передбачена і для тих, хто дає, і для тих, хто вимагає хабар.

Віктор ГАЛАЙСЬКИЙ, в.о начальника управління Державної служби боротьби з ­економічною злочинністю УМВС в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору