Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутатам офіційно дозволять переходити в інші фракції

Останні новини 14-жов, 2010, 20:009 prov 896
Таку пропозицію парламенту зробили спікер Володимир Литвин і перший заступник голови ВР Адам Мартинюк. Вони пропонують парламенту привести закон "Про регламент Верховної ради" у відповідність до Конституції редакції 1996 року.
Пропонується зберегти вимогу про формування фракцій мінімум 15 депутатами. Згідно із законопроектом у разі виключення або виходу депутата із фракції він стає позафракційним.
Законопроектом зберігається право позафракційних депутатів формувати депутатські групи з мінімальною кількістю депутатів у них - 15 осіб. Пропонується визначити, що зареєстрована депутатська група має права фракції.
Умовою реєстрації депутатської групи або фракції пропонується встановити подання в апарат парламенту особисто підписаного кожним депутатом, що ввійшов до складу фракції, письмового повідомлення про формування фракції (групи).
Відповідно до законопроекту, депутат повідомляє письмово головуючому на засіданні про вступ, вихід зі складу зареєстрованої фракції.
Оголошення про виключення із фракції депутатів робиться головуючим на засіданні за поданням голови фракції.
Законопроектом передбачається, що фракція, склад якої стає менш ніж 15 депутатів, через 15 днів оголошується спікером розпущеною.
Крім цього, передбачається виключення з регламенту всіх норм про коаліцію й опозицію.
Пропонується також виключити з переліку повноважень спікера організацію роботи парламенту, координацію діяльності його органів, видачу розпоряджень із питань організації роботи Ради, у тому числі про порядок підготовки документів, координації діяльності комітетів, тимчасових спеціальних комісій.
Законопроектом пропонується доповнити перелік суб'єктів законодавчої ініціативи Національним банком відповідно до Конституції-1996.
Документом також пропонується визначити процедуру надання парламентом згоди на призначення президентом прем'єр-міністра, а також порядок призначення й звільнення Радою з посад органів влади відповідно до Конституції.
Нагадаємо, 1 жовтня, Конституційний суд оголосив рішення у справі про скасування політреформи 2004 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору