Рівне:

Створення та просування сайтів

Угорська екологічна катастрофа стала міжнародною

Останні новини 14-жов, 2010, 20:029 prov 827
Сусіди по нещастю - європейські країни, по території яких тече Дунай - зайняті одним: моніторять стан води в річці. Міністерства сільського господарства Сербії, Хорватії, Румунії та Словаччини розпорядилися брати проби тричі на день. Якщо вони виявляться позитивними, то по тривозі піднімуть рятувальників, які вже приведені в повну готовність. Правда, сербських рибалок небезпека отруїтися поки не лякає. Один з них розповів: "Я вважаю, що забруднення незначне. Дунай - велика і повноводна ріка, так що я думаю, що нас цей шлам не торкнеться"
В Угорщині "червоний шлам" наповнив річку Мошон-Дунай, від хімікатів постраждала і Раба. В області Веспрем рятувальники продовжують скрупульозно метр за метром очищати місцевість від хімікатів.
Ввечері у четвер Угорщина офіційно звернулася за допомогою до Євросоюзу. Голова Департаменту сталого розвитку парламенту Угорщини Ярвор Бенедек заявив: "Потрібна міжнародна допомога. Своїми силами ми не впораємося з цим, скажімо, за тиждень. Мова йде про десятки квадратних кілометрів ".
МВС Угорщини проводить розслідування. Порушено кримінальну справу за статтею "Злочинна недбалість". У ній звинувачують власників заводу, на якому стався витік. Ті виправдовуються: незадовго до аварії резервуар з відходами перевіряли, і все було в порядку.
Катастрофа в Угорщині змушує екологів звернути більш пильну увагу на таке виробництво в інших країнах. Серед найбільш небезпечних об'єктів - завод у передмісті Марселя. Ось вже багато років відходи викидають в Середземне море. Щоправда, керівництво підприємства заявляє, що у них є технологія з фільтрації шламу, яка дозволяє знешкодити цю отруйну речовину.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору