Рівне:

Створення та просування сайтів

У Франції підтверджена заборона на носіння паранджі

--- 14-жов, 2010, 20:029 prov 979
Заборона набуде чинності вже навесні. За появу в бурці або хіджабі в громадському місці буде штраф 150 євро. Це для жінок. А чоловікові, який буде примушувати свою дружину носити такий одяг доведеться розщедритися на 15 тисяч євро, або провести рік у в'язниці. Правда, конституційний суд уточнив, що ходити в хіджабі можна в мечетях, навіть якщо вони відкриті для широкої публіки, інакше буде порушено право на свободу віросповідання. На підтримку закону висловилися 82 відсотки французів. Тим часом, організація "Емнесті Інтернешнл" неодноразово просила Францію не вводити заборону, заявляючи, що вона суперечить європейській конвенції з прав людини.
Заборона повинна захистити суспільну безпеку, рівноправність статі, а також французький спосіб життя і світські цінності. При всьому розмаїтті мусульманських головних уборів та хусток, заборона торкнеться лише найбільш суворих з них. Однак мусульмани - друга за чисельністю релігійна група у Франції - вже називають закон дискримінаційним.
За введення заборони на носіння паранджі виступили 246 французьких парламентаріїв і лише один проголосував проти. Правда, багато сенаторів, що представляють опозицію, вважали за краще просто не з'явитися на голосування.
Як повідомлялося, сенат Франції 14 вересня схвалив законопроект, що забороняє жінкам носити паранджу, чадру і нікаб в публічних місцях.

За матеріалами Інтернет – виданя mirror.in.ua сторінку підготувала Вікторія РИЧКО, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору