Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині за матеріалами СБУ засуджено членів міжнародної злочинної групи

Волинська область 18-жов, 2010, 09:139 Lobanovskiy 1 155
Набув чинності вирок Любомльського районного суду щодо обвинувачення двох громадян України та громадянина Республіки Польща, які восени 2009 році незаконно перемістили до України з метою збуту 2 кг амфетаміну та 1410 таблеток екстазі.

Слідством встановлено, що організатором злочинної групи був раніше судимий мешканець Вінниці. Він залучив до протиправних дій двох своїх знайомих – громадянина України, який фінансував придбання психотропних засобів та громадянина Польщі, що виконував роль наркокур’єра.
Іноземець придбав товар у Варшаві, заховавши його в конструктивній порожнині під переднім сидінням автомобіля та перемістив через україно-польський кордон в пункті пропуску «Ягодин». Аби не передавати психотропні засоби з рук в руки, поляк приховав пакунок з наркотиками в обумовленому у лісосмузі місці на території комплексу відпочинку, замаскувавши його залишками побутового сміття та попелу. Через декілька годин замовники особисто забрали наркотик зі схованки.
В результаті спецоперації, яку проводили співробітники СБУ спільно прикордонниками, митниками та працівниками ДАІ усіх зловмисників було затримано та вилучено психотропні препарати і валюту.
Вироком суду трьох обвинувачених визнано винними у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів вчинена групою осіб) та ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.
Організатора злочинної групи засуджено до 9 років позбавлення волі, а їнших двох членів злочинного угруповання – до 8років увязнення.


Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору