Рівне:

Створення та просування сайтів

Творчий злет молодих педагогів

Особливий погляд 22-жов, 2010, 09:209 Lobanovskiy 1 063
Молоді спеціалісти щороку поповнюють освітянську сім’ю Радивилівського району, це випускники ВНЗ ІІ –ІV рівнів акредетації. Цьогоріч найбільша кількість дипломованих спеціалістів розпочали роботу в Радивилівському ліцеї, Радивілівській школі №2 та Теслугівському і Копалівському навчальних закладах.


Процес акредитації молодих вчителів значною мірою залежать від того, як їх зустрінуть у районі, хто буде поруч із молодим фахівцем, стане йому наставником.
Традиційно з метою надання молодим педагогам адресної методичної допомоги проводяться в районі „круглі столи”. У них беруть участь керівники відділу освіти та навчально-методологічного центру, наставники молодих вчителів, методисти, практичні психологи і молоді фахівці. Такі круглі столи стали традиційними у Радивилівському ліцеї. Тут молоді фахівці отримали професійні відповіді на поставлені питання щодо планування роботи в групах, що актуальні сьогодні в Європейській інтеграції, використання інноваційних чинників навчання.
Навіть при наявності диплома бакалавра, спеціаліста або магістра однією з необхідних умов успішного професійного зростання молодого вчителя є цілеспрямована й систематична самоосвіта. Робота з молодими педагогами в районі спрямовується на виявлення, відзначення і стимулювання результативної роботи кращих молодих вчителів.
Випробування в олімпіадах потребують від них знань з педагогіки, психології і дидактики, навичок правильного виходу із психолого-педагогічних ситуацій, вмінь користуватися комп’ютерами.
Переможцями олімпіад “Молодий вчитель року” протягом останніх років ставали Наталія Денисюк, Олександр Добровольський та Альбіна Річкіна.
Такі форми цілеспрямованої роботи з молодими вчителями, який проводить районний відділ освіти, формують у молодого вчителя вміння проектування і конструювання навчального матеріалу, моделювання педагогічного процесу, вироблення навичок перетворювати наукову інформацію у навчальний матеріал, доступний розумінню школярів, здійснення моніторингу, регулювання взаємовідносин з дітьми, їхніми батьками, колегами, правильне здійснення емоційно-вольового впливу на дітей.

Анатолій ТИМОШЕЙКО,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору