Рівне:

Створення та просування сайтів

Фотовернісаж на Покрову

Актуально 22-жов, 2010, 12:369 Lobanovskiy 1 262
У Рівному реалізується наймасштабніший фотопроект в Україні. У місті відкрили виставку п’ятого ювілейного Міжнародного салону художньої фотографії „Фотовернісаж на Покрову - 2010”. Світлини кращих майстрів із 49 країн світу експонують в обласному академічному музично-драматичному театрі, а також у галереї „У фарватері істин”.

Фотовернісаж на Покрову

„Цьогоріч гран-прі поїде до Німеччини, - коментує автор проекту Олександр Харват. – Робота, яка отримала найвищу відзнаку, була представлена у номінації „Вільна тема” (до, слова, серед авторів вона є найбільш популярною, у цій секції ми визначили і кращий портрет, і кращий гумор, і краще фото на спортивну тематику). Світлина-переможець вразила журі своєю оригінальністю й незвичністю сюжету. Власне, за це фото ми проголосували одноголосно. Серед цьогорічних майстрів нагороди отримають також фотохудожники з Кореї, Індії, Росії, Італії, Австралії, Словенії. До речі, фотографи із трьох останніх країн є традиційними активними учасниками фотосалону”.
Цьогоріч представникам журі на чолі з чеським майстром фотографії Гаріком Аванесяном найкращі роботи довелося обирати серед більше, ніж 3 тисяч світлин. В результаті на виставку потрапили 320 фото. Переможців визначали у трьох номінаціях – вільна тема, подорож та природа. До речі, українські автори зазвичай обирають саме останню тему.
“Імідж міжнародного фотосалону потрібно підтверджувати відмінною організацією, — зауважив заступник головного редактора журналу „Photografer” Олександр Жилін. — У Рівному з цим впоралися на відмінно№. Саме тому учасників з кожним роком стає більше.
На фотовернісажі презентували й альбом кращих фотографій салону
Окрім того, відвідувачі мали можливість побувати на майстер-класі з роботи з новими програмами, які використовують для обробки фото, взяти участь у лотереї.
Під час урочистого нагородження переможці “Фотовернісажу на Покрову-2010” отримали медалі, дипломи від FIAP, ISF, UPI, НСФХУ, НСХУ, Українського Центру Фотомистецтва, клубу “Простір фото”, Управління культури і туризму міста, а також цінні призи від „Adobe Systems Україна” та компанії “Профото”.

Тетяна КУШНІРУК,Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору