Рівне:

Створення та просування сайтів

Підлітки обікрали односельчанку замість того, щоб допомогти

Рівненська область 26-жов, 2010, 10:369 Lobanovskiy 1 071
Яка атмосфера у сім’ї, яке ставлення батьків до дитини, така відповідно і реакція у підростаючого покоління на навколишній світ. Тільки часто-густо вона стає неадекватною, бо життєвих цінностей немає ні у батька, ні у матері. Відтак на злочинний шлях стають їхні діти, а подальшим вихованням доводиться займатися вже міліції.

Профілактичні бесіди щодо попередження правопорушень із підлітками та батьками, притягнення останніх до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей не завжди дає очікувані результати. Тому відповідати вже за скоєне доводиться відповідно Кримінального кодексу України. Більшість злочинів, вчинених неповнолітніми, — крадіжки. Вдалися до неї нещодавно і двоє школярів одного з сіл Рівненського району.
Як зазначає начальник відділення кримінальної міліції в справах дітей Рівненського районного відділу внутрішніх справ Іван Рябоха, один із хлопчаків вже перебував на обліку в Рівненському РВ. Та не тільки він, а й вся неблагополучна сім’я, в якій він «виховувався»:
— Два шістнадцятирічні товариші, які разом навчалися в місцевій школі, домовилися, що разом підуть допоможуть викопати яму односельчанці. Та, прийшовши до неї, дізналися, що власниці оселі немає і буде вона пізніше. Наступного дня після першого уроку вони навідалися знову. Переконавшись, що за ними ніхто не спостерігає, обійшли будинок, в який і проникли через вікно. Звідти підлітки викрали 400 гривень. Як з’ясувалося, гроші неповнолітні правопорушники потратили на власні потреби.
Працівникам кримінальної міліції в справах дітей не важко було знайти малолітніх злочинців. У цьому плані спрацював досвід роботи з підлітками, витримка та високий професіоналізм.
Тільки, на жаль, незнання законів не звільняє навіть неповнолітнього правопорушника від кримінальної відповідальності. За фактом крадіжки порушена кримінальну справа. Подальшу долю дітей вирішувати вже суд.

Олеся ШЕВЧЕНКО, помічник начальника Рівненського РВ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору