Рівне:

Створення та просування сайтів

Місцевим авторам допоможуть Мистецькі меценати

Актуально 04-лис, 2010, 11:189 Lobanovskiy 895
Шукати гроші на видання праць місцевим авторам допомагатиме проект “Мистецькі меценати”. Ідея, за словами ініціатора, заступника голови облдержадміністрації Олексія Губанова, виникла не випадково.


Місцевим авторам допоможуть Мистецькі меценати

Нині багато хороших праць через брак коштів лежать у шухлядах авторів. Адже грошей, які передбачені в обласному бюджеті на видавництво, не вистачає. Наприклад, цьогоріч на це виділено 100 тисяч гривень, а щоб видати твори 23 авторів, які подали заяви, потрібно втричі більше. Натомість проект “Мистецькі меценати” допоможе не лише залучити спонсорів, а й змінити статус самого автора, який зазвичай виступає у ролі прохача.
Відтак, першим автором, який візьме участь у проекті, стане професор кафедри хореографії РДГУ Лілія Савчин. Її рукопис “Рівненській обласний академічний український музично-драматичний театр”, над яким авторка трудилася 10 років, вже готовий до друку. Аби його видати, залишилося знайти гроші. Для цього вже підготовлені сертифікати, які, за задумом організаторів, будуть іменними. Той, хто придбає такий документ, автоматично стає меценатом та має право отримати примірник книги, а також запрошення на святкове дійство, яке відбудеться 8 листопада в облмуздрамтеатрі. До того ж, за словами Лілії Савчин, увічнить прізвище кожного спонсора й згадка на форзаці книги.
Вже нині є майже сотня бажаючих придбати сертифікат. Серед перших меценатів - Олексій Губанов та директор облмуздрамтеатру Володимир Петрів, який активно долучився до реалізації проекту і навіть пообіцяв журналістам, що й сам заспіває на святі. До того ж долею книги про театр перейнявся увесь колектив храму Мельпомени, а тому їх теж побачать на святковій сцені. Інші родзинки заходу організатори залишили в таємниці.

Прес-служба РОДА
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору