Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині від грипу вакцинуватимуть групи ризику

Рівненська область 11-лис, 2010, 08:589 Lobanovskiy 1 040
Задля цього перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко клопотатиме про виділення коштів із обласного бюджету на придбання вакцини. Це, за його словами, допоможе убезпечити людей від захворювань. Насамперед, за бюджетні гроші закуплять вакцину для медпрацівників, які обслуговують хворих на грип та ГРВІ, а також вагітних, працівників адміністративних установ і закладів соціальної сфери Рівненщини. Заступники голів райдержадміністрації отримали від Анатолія Юхименка доручення зарезервувати необхідні суми в місцевих бюджетах.
За підрахунками медиків необхідно щепити щонайменше 6 тисяч краян і якщо закуповувати вакцину гуртом, можна суттєво зекономити. Наприклад в аптечній мережі нині реалізують 5 зареєстрованих в Україні вакцин. Одна доза вартує всередньому 60 гривень.
Лікувально-профілактичні заклади закупили півтори тисячі доз для вакцинації медпрацівників. В області вже щеплено майже тисячу громадян з групи ризику, а також 1091 людину, яка придбала вакцину за власний кошт.
Довідково: Нині медики фіксують сезонний підйом захворюваності на гострі респіраторні інфекції, втім епідпоріг не перетнув жоден район. У вересні на грип та інші ГРЗ захворіло понад 11 тисяч жителів області, грип зафіксовано у 1240 випадках (показник - 107,8 на 100 тис. населення, що на 81% менше, ніж у вересні минулого року).

Прес-служба РОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору