Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківській області взято під варту жінку, яку розшукували 12 років

Івано-Франківська область 19-лис, 2010, 10:279 Lobanovskiy 894
Нині 38-річну уродженку Тернопільської області до кримінальної відповідальності мали притягнути ще у 1998 році. Саме тоді правоохоронні органи Польської Республіки порушили кримінальну справу щодо чотирьох громадян України. Трьох українців було затримано за обґрунтованою підозрою у скоєнні нападу з застосуванням насильства та газової зброї на власника автомайстерні в місцевості Стедзенець Зелено-Гурського воєводства в Польщі. В результаті скоєння злочину зловмисники заволоділи майном потерпілого, а також двома автомобілями, які були власністю двох громадян України.
Відповідно до Європейської конвенції про передачу провадження у кримінальних справах матеріали слідства правоохоронці Польщі передали в Україну. За вчинення розбійного нападу у складі організованої групи у серпні 1998 року Івано-Франківським міським судом було засуджено трьох осіб, а кримінальна справа щодо жінки, якій вдалося втекти з Польщі, була виділена в окреме провадження. На той час 25-річну обвинувачену оголосили в державний та міждержавний розшук. Крім того, суд дав дозвіл на затримання розшукуваної і доставку її в суд під вартою.
Минали роки, однак розшукувана настільки «глибоко» перейшла на нелегальне становище, що про ймовірне місце її перебування було й годі здогадатися. Утім, на початку цього року працівники карного розшуку таки здобули певну інформацію про розшукувану особу. Йшлося про те, ніби жінка може проживати на території Греції. Припущення оперативників мали й обгрунтовані підстави: після відбуття покарання за скоєний у Польщі злочин саме в Грецію подався чоловік розшукуваної. Враховуючи ці та інші обставини, прикарпатські міліціонери ініціювали питання про оголошення 38-річної жінки в міжнародний розшук.
За словами керівника Робочого апарату Укрбюро Інтерполу УМВС України в Івано-Франківській області Анатолія Візінського, за сприяння Інтерполу правоохоронні органи Греції встановили конкретне місце проживання жінки, якою цікавилася українська міліція. 25 червня цього року її затримали і утримували під екстрадиційним арештом, поки здійснювалася процедура екстрадиції в Україну. Кілька днів тому затриману передано в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за співучасть у злочині 13-річної давнини. На даний час справу розслідувано і направлено на розгляд у суд.
Доречно сказати, що в цьому році за ініціативою прикарпатської міліції в Україну екстрадовано шістьох осіб, які за скоєні злочини намагалися уникнути покарання шляхом втечі в інші країни. Насьогодні здійснюються відповідні заходи щодо процедури проведення екстрадиції в Україну ще чотирьох мешканців Івано-Франківщини, які були в міжнародному розшуку і затримані на території інших держав.


Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору