Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині 13-річна дівчинка краде коней, бо любить їх

Тернопільська область 19-лис, 2010, 10:339 Lobanovskiy 1 048
Часто в кримінальній практиці трапляються курйозні випадки, але такий, який стався в Підволочиському районі, либонь, вартий не тільки уваги журналістів, – тринадцятирічна дівчинка крала коней з любові до тварин.
Цікаву історію нам повідав виконуючий обов’язки начальника сектору карного розшуку Підволочиського райвідділу внутрішніх справ Василь Федорков. Зі слів капітана міліції, до них звернулися двоє жителів села Токи. В одного потерпілого невідомі викрали кінну упряж, а в іншого поцупили віз та двоє коней. Справу, не злодійську, а з вміння обходитися з тваринами було зроблено настільки майстерно, що, на перший погляд, здавалося, зробили це цигани, адже саме цей народ здавна відомий своїм особливим ставленням до коней.
Під час оперативно-розшукових заходів хтось з правоохоронців згадав історію річної давнини, що трапилася в одному з сіл району. Тоді в одного господаря також викрали коней і причетною до злочину виявилася 12-річна дівчинка з сусіднього Волочиського району Хмельницької області. Версію одразу ж взяли у розробку і не помилилися: на закинутій фермі у селі Ожигівці Волочиського району справді знайшли підводу та коней. У цьому ж селі мешкає і ця незвичайна дитина.
Як розповів Василь Федорков, він до кінця не вірив, що дитина самостійно змогла запрягти коней і викрасти їх. І коли підозрювану привели до місця, де було знайдено тварин, він поросив її показати, як вона чинила крадіжку. Був переконаний, дівчинка навіть побоїться підійти до коней, та помилився. Школярка майстерно за декілька хвилин натягнула упряж.
Витягнути з семикласниці бодай слово пояснення виявилося неможливим. Дитина мовчала, схиливши голову, і ніяк не реагувала на запитання оперативників про крадіжку, про батьків, про школу. Та щойно мова зайшла про коней, дівчинку наче підмінили. Тут, як мовиться, мову відібрало міліціонерам. Школярка, виявляється, знає стільки цікавого і повчального про цих тварин, що навіть досвідчений господар не може похвалитися такими знаннями.
В процесі таких «вишуканих» пояснень стало відомо – тієї ночі школярка заходила на обійстя до двох господарів, але лише в одного забрала коней, бо в нього вони кращі і доглянуті. В сусіда позичила лише упряж. Цілу ніч дитина їздила вороними, раділа кожній миті від такої поїздки, а коли почало світати, зрозуміла – коней треба ховати. Тоді й завела тварин на закинуту ферму, сподіваючись, що з наступними сутінками знову запряже їх і буде найщасливішою.
Як розповів Василь Федорков, зростає неповнолітня в неблагонадійній родині. Мати не надто переймається її вихованням, а батько з в’язниць не вилазить. Школу дівчинка не відвідує, за що батьків вже не раз притягували до адміністративної відповідальності. Звідки в дитини така пристрасна любов до коней, що заради них йде на крадіжку – невідомо. В господарстві батьків ніколи не було таких тварин. А, може, в цих благородних велетнях дитина знаходить той затишок і той спокій, якого їй не вистачає в рідній сім‘ї?.. Дивно, але вороні взаємністю відповідають школярці.
Щоб нести кримінальну відповідальність за вчинення крадіжки – дівчинка ще не досягла віку, а от батькам доведеться вкотре замислитися, чим обертається їхня байдужість до рідної кровинки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору