Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутати Рівненської обласної ради просять Президента повернути Податковий кодекс Верховній Раді для доопрацювання

Рівненська область 29-лис, 2010, 09:059 Lobanovskiy 859
На другому пленарному засіданні першої сесії Рівненської обласної ради шостого скликання депутати схвалили текст звернення до Президента України Януковича В.Ф. щодо Податкового кодексу.

Подаємо текст звернення повністю.

Шановний Вікторе Федоровичу
Історія розвитку економічно успішних держав свідчить, що малий і середній бізнес став основою для ефективних економік, міцним фундаментом суспільного благополуччя. Міжнародні експерти вказують на непрозорість нинішньої податкової системи України, її неефективне адміністрування. По суті, вона сьогодні блокує ефективний конкурентоспроможний розвиток нашої держави.
Ми, депутати Рівненської обласної ради, усвідомлюємо, що рух уперед можливий лише за умови докорінних змін в економіці, прийняття дієвих законів, дисципліни та відповідальності всіх і кожного. Висловлюємо переконання, що Україна, яка у статті 1 Конституції задекларувала себе соціальною державою, для повноцінної реалізації цієї статті повинна створити якнайсприятливіші умови для підприємництва, в тому числі й насамперед – для малого та середнього. Адже розбудова сильної Української держави можлива тільки за умов створення потужної соціальної опори в особі середнього класу, значну частину якого становить середнє та дрібне підприємництво. Разом з тим, окремі положення новоприйнятого Податкового кодексу, на наш погляд, не повною мірою відповідають цьому процесу.
Депутати Рівненської обласної ради розділяють думку представників підприємницького середовища області щодо необхідності доопрацювання зазначеного документу, зокрема, уточнення на основі вичерпного експертного обґрунтування, врахування думки підприємців і специфіки регіонів:
переліку видів господарської діяльності, при здійсненні яких фізичні особи-підприємці можуть працювати за спрощеною системою оподаткування (зокрема, включивши до переліку регулярні пасажирські транспортні перевезення);
граничного обсягу доходу фізичних осіб-підприємців, які можуть працювати за спрощеною системою оподаткування (збільшивши його до 1 млн. грн. за умови застосування реєстратора розрахункових операцій та до 500 тис. грн. – без застосування такого реєстратора).
З огляду на викладене, просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, повернути Податковий кодекс Верховній Раді України для доопрацювання та виступити ініціатором впровадження європейської практики адміністрування податків, передбачивши рівну міру відповідальності контролюючих органів та підприємців.

Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору