Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині знайшли вкрадені церковні дзвони

Тернопільська область 30-лис, 2010, 09:599 Lobanovskiy 1 308
На Тернопільщині троє чоловіків украли з церкви дзвони. Скоїли це вночі, скориставшись драбиною. Крадіїв шукали в усій Західній Україні.
Як воно так - церква без дзвонів, не розуміли мешканці Комарівки. Народ тут у Бога вірить.
Ситуацію вирішили виправити. По крихтах збирали гроші на дзвона. Другого придбали коштом місцевої мешканки, що працює за кордоном.
Отець Михайло, настоятель храму с. Комарівки:
- Дзвони були - один 100 кг, то ми цілою громадою збирали, а другий був - 30 кг, то була пожертва
Скликанців привезли з Польщі. Їх пофарбували і прикріпили у дзвіниці. Та одного ранку біля церкви парафіяни дзвонів не побачили. Викликали міліціянтів. Оперативники одразу взялися перевіряти пункти приймання брухту на Бережанщині. І тих, хто раніше крав із церков. Намарне.
Федір Бортняк, керівник УМВС України в Тернопільській області:
- Розшуківцям довелося добре попоїздити, аби вивести крадіїв на чисту воду, розшуківцям довелося побувати на території Львівщини, Хмельниччини, Закарпаття, Івано-Франківщини, це дало свої результати.
Крадіїв затримали. Двох - на Хмельниччині, ще одного - на Закарпатті.
Федір Бортняк, керівник УМВС України в Тернопільській області:
- Серед крадіїв один раніше судимий за скоєння крадіжок, вік їх від 27 до 30 років.
Усі затримані працювали на будівництві церкви в Івано-Франківській області. Тутешній священик поскаржився їм - дзвони нині дорого коштують. Тоді й спало на думку чоловікам як розбагатіти.
Затриманий:
- Друг сказав, що можна їх за дорого продати.
Церкву зі дзвонами знайшли випадково. Просто побачили їх, коли проїжджали повз. Уночі своєю "ВАЗівкою" прибули в село. Підкралися до храму, зняли із кріплень здобич і подалися геть. Награбоване відвезли до тещі одного з чоловіків. І почали шукати покупців на цінний товар. Та збути не встигли.
Федір Бортняк, керівник УМВС України в Тернопільській області:
- Проти крадіїв порушена кримінальна справа за статтею 185 ККУ, зараз ми перевіряємо їх на причетність до інших злочинів.
Чоловіків можуть посадовити за ґрати років на п'ять. Нині вони чекають на вирок суду. А щасливі мешканці Комарівки чекають на повернення дзвонів.

Олена Ткаченко, Сергій Шворніков.
http://ntn.ua/uk/news/robberies/2010/11/29/4945
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору