Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівські державтоінспектори вирішили по-новому боротися з любителями стихійного паркування у центрі міста (ФОТО)

Львівська область 07-гру, 2010, 10:479 Lobanovskiy 1 010
Любителям стихійного паркування тепер доведеться непереливки. Принаймні, у центрі Львова. Місцеві державтоінспектори знайшли спосіб, як боротися із такими порушниками. Кажуть, відтепер уникнути відповідальності не вдасться нікому. Та, головне, вже не доведеться ганятись за водіями, які звикли залишати свої автівки абияк та абиде. Адже вони й самі будуть зацікавлені у тому, аби якнайшвидше сплатити штраф.

Львівські державтоінспектори вирішили по-новому боротися з любителями стихійного паркування у центрі міста (ФОТО)


Львівські державтоінспектори вирішили по-новому боротися з любителями стихійного паркування у центрі міста (ФОТО)


Такі рішучі кроки ДАІшників одностайно підтримують пішоходи. Люди обурені звичкою водіїв паркуватися на тротуарах. Львів’янка Наталя каже: «Деколи поставлять машину так, що й взагалі неможливо обійти, тож доводиться виходити на дорогу!». Погоджується із нею і пані Марія, яка теж вважає, що ситуацію із паркуванням слід негайно вирішити. Жінка говорить: «Буває, тротуари такі захаращені, що ані з візочком не протиснешся, ані «швидка» не під’їде!».
«Раніше, - розповідає керівник відділу ДАІ міста Львова Богдан Мицак, - водії нерідко залишали свої автомобілі, де заманеться, йшли на роботу, працювали весь день, а ввечері спокійно їхали додому. Впіймати їх «на гарячому» було доволі складно! Тому ми й вирішили підійти по-новому до цієї проблеми».
Тож тепер ДАІшники «полюють» на порушників із фотокамерою. Спочатку інспектор ДПС знімає автівку, припарковану у забороненому місці. А тоді залишає на лобовому склі машини повідомлення для її власника. Водія попереджають про те, що він порушив правила дорожнього руху і тому повинен прийти у ДАІ для складення протоколу про адміністративне правопорушення. Аби повідомлення, бува, не згубилося, водієві обов’язково надсилають ще й копію рекомендованим листом.
Водія-порушника карають не відразу. Спочатку - профілактична бесіда. Далі – своєрідне розслідування. І тільки після цього виписують штраф, який складає від 225 до 340 гривень.
Правоохоронці вже мають чим похвалитися. Лише за кілька днів такого нововведення сфотографували понад півтори сотні автівок, припаркованих у заборонених місцях. Траплялося, у будні фіксували і до 40-ка таких порушень. Найчастіше доводилось штрафувати власників дорогих іномарок, котрі вже звикли залишати свої автомобілі, де заманеться.
Тим часом, водії виправдовуються - у центрі Львова катастрофічно бракує місць для паркування. Тому й доводиться порушувати правила.
Що припаркуватись у центрі доволі складно, - визнають і у мерії. Та вже знають, як вирішити цю проблему.
«Наразі у центрі Львова є 16 зон паркування. Це близько півтори тисячі місць. Третина із них - платні. Та, оскільки, транспорту у центрі зараз є більше, аніж можливих місць для паркування, йде тенденція до того, щоби будувалися підземно-наземні паркінги на територіях, прилеглих до в’їзду в центральну частину міста», - зауважив Сергій Жук, головний спеціаліст Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради.
Доки ж будівництво паркінгів – лише у планах, - правоохоронці просять водіїв не порушувати правил та не залишати автівки у недозволених місцях.


Галина Лемішко, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Serge 07-гру, 13:27

де в Законі прописано, що фотографія з мильниці є доказом у суді? Ці фотографії можуть собі на довгу пам'ять тільки залишити!

Львівські державтоінспектори, то торти роздають на 8 березня (їм більше нема чим займатися у місті?), то фото мистецтвом займаються... Але все це порушення посадових повноважень й любий суд такі цифрові підмальовані Фотошопом фото поверне... на довгу пам'ять державтоінспекторам!

Краще розігнати їх всіх та зробити як в Грузіїї порядок на дорозі й ніяких взяток тощо...
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору