Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина отримала на реформування комунальної галузі 6 мільйонів гривень

Рівненська область 23-гру, 2010, 10:229 Lobanovskiy 800
Третину цієї суми, за словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, вже перерахували співвласникам багатоквартирних будинків, аби вони відремонтували ліфти. Таким чином держава заохочує створення в області нових об’єднань, констатує Володимир Новак. Адже всі проекти, які фінансуються зі Стабілізаційного фонду, передбачають дольову участь місцевих бюджетів. Натомість співвласникам резервувати гроші для залучення державних не потрібно. Тому вся сума (майже 2 мільйони гривень), що надійшла з держказни на переоснащення та капремонт ліфтів у житлових будинках, в яких створюються, або ж уже функціонують ОСББ, вже використано. Загалом для ОСББ Рівненщини передбачено понад 3 мільйони державних гривень, зауважує Володимир Новак. За ці гроші планують впровадити 16 проектів.
На ремонт 19 аварійних ліфтів у будинках, де не створені ОСББ, теж надійшов понад мільйон гривень зі Стабфонду. Щоправда, для отримання цих грошей місцеві бюджети мають виділити майже 425 тисяч на співфінансування. Міста та райони, які віднайшли необхідну суму, нині оперативно їх освоюють. Так, 80 відсотків коштів уже спрямували на ремонт ліфтів.
Ще понад 2 мільйони отримала Рівненщина зі Стабфонду на розвиток і реконструкцію систем теплозабезпечення. Загалом за фінансової підтримки держави в області планують реалізувати 5 проектів, які в подальшому мають зекономити споживання енергоресурсу. За словами Володимира Новака, взяти дольову участь зголосилися Рокитнівський, Березнівський та Костопільський райони, які вже перерахували понад 300 тисяч гривень для співфінансування. Тож понад півмільйона гривень, передбачених на енергозбереження, уже використано, резюмував заступник голови облдержадміністрації.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору