Рівне:

Створення та просування сайтів

Проведено перевірки додержання вимог законодавства у сфері грального бізнесу

Актуально 23-гру, 2010, 12:059 Lobanovskiy 906
Органи прокуратури Рівненщини у ході проведених спільно із контролюючими та правоохоронними органами перевірок виявили численні порушення суб’єктами господарювання вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Так, прокурор м.Рівне встановив, що в одному із місцевих розважальних закладів здійснювалася діяльність з організації та проведення азартних ігор на електронному (віртуальному) казино-рулетці. Завдяки використанню купюро-приймачів на гральному автоматі гравці вносили гроші, а в разі виграшу – цим же шляхом його одержували, або ж готівку сплачував касир. За цим фактом прокурор порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 Кримінального кодексу України та скерував її для провадження слідства в Рівненський МВ УМВСУ в області.
Ще в одному з центрів розваг, що у м.Рівне, правоохоронні органи вилучили 23 «відеоатракціони». Крім того, встановлено, що керівник закладу здійснював господарську діяльність без дозвільних документів санітарно-епідеміологічної служби та управління МНС. Прокурор склав постанову про порушення адміністративного провадження за ч.1 ст.164 КУпАП.
Аналогічні правопорушення виявили прокурора в Рокитнівському, Дубенському, Корецькому, Сарненському, Здолбунівському районах.
У ході проведення перевірок міськрайпрокурори області також реагували на порушення санітарного законодавства, законів про працю, пожежну безпеку.
Всього, упродовж 2010 року правоохоронці Ріненщини припинили незаконну діяльність 10 ігрових закладів, вилучено 75 ігрових автоматів. Органи прокуратури області порушили 4 кримінальні справи за фактами заняття господарською діяльністю, щодо якої є спеціальна заборона, встановлена законом, винесли 16 постанов про порушення адміністративних проваджень, внесли 8 подань та 10 приписів з вимогою усунути порушення у сфері грального бізнесу, за документами реагування вже притягнуто до адмінвідповідальності 6 осіб.
Перевірки з указаних питань тривають.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору