Рівне:

Створення та просування сайтів

День Соборності у Рівному

Актуально 29-січ, 2011, 19:339 Lobanovskiy 973
22 січня 2011 року у центрі Рівного на Майдані Незалежності відбувся мітинг, присвячений Дню Соборності. У ньому взяли участь представники ­національно-демократичних партій і громадських організацій. Зокрема, у цей день Національного об’єднання доступ до імпровізованої сцени мали лідери усіх партій та організацій національно-демократичного спектру, а також усі громадяни, які виявляли бажання виступити.

Зокрема голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна під час свого виступу на мітингу сказала:
«Те, що сьогодні на головні Майдани обласних центрів, містечок та сіл вийшла вся Україна – символічно свідчить про те, що ми, український народ – є Нацією. Як тільки влада нас не лякала увесь останній рік: одних безпідставно арештовували, на других заводили кримінальні справи, звинувачуючи в тероризмі за підрив пам’ятника кату Сталіну, третіх – залякували й намагалися зламати психологічно... та марно.Закликаю вас сьогодні до одного – перестаньте журитися й нарікати на лиху долю. Необхідно об’єднуватись і йти разом до перемоги, вміючи переступати через позавчорашні непорозуміння, адже справа у нас єдина – порятунок України»,
«Для всіх українців подія, котра відбулась 22 січня 1919 року, є надзвичайно символічною, як знак прагнення української нації до єдності. Тоді ми довели в першу чергу собі, що здатні бути єдиними. І зараз можна стверджувати, що будь-які намагання розділити Україну за національними чи територіальними принципами здебільшого штучні і не мають під собою жодного підґрунтя», – зазначив голова Рівненської міської організації ВО „Свобода” Олександр Лащук.
Під час свого виступу депутат Рівненської обласної ради Степан Молчан сказав: «Українська Народна Республіка, яка об’єдналась в державу – це той прообраз України про яку мріяли наші предки, українські патріоти. Прадід нашого політичного лідера Олега Тягнибока, міністр закордонних справ ЗУНР Льонгин Цегельський зачитував Акт Злуки між ЗУНР і УНР того зимового дня біля пам’ятника Богдану Хмельницькому у Києві. Коли демократи кажуть, що соборність вже є, націоналісти стверджують, що соборності поки немає. Сьогодні одним із завдань серед націоналістів є об’єднання.»
По закінченню дійства зачитано резолюцію, в якій йшлося про те, що політичні організації, політичні партії та громади Рівного в день 92-річчя Соборності України закликають діючу владу Президента України Віктора Януковича припинити політичні репресії та терори, які відбуваються проти українських письменників, журналістів, представників опозицій, націоналістів. Проаналізували те, що готують українцям прийняті нові кодекси і ще раз закликали всіх об’єднати спільні зусилля та зупинити чину владу і повернути її обличчям до українців.
Завершилися урочистості до Дня Соборності колективним виконанням української народної пісні „Ой у лузі червона калина”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору