Рівне:

Створення та просування сайтів

За дві хвилини викрали 17 кілограмів золота

Кримінал 04-лют, 2011, 17:059 Lobanovskiy 1 175
У кожного із сучасних злочинців — своя, так би мовити, вузька спеціалізація. Хтось ретельно готує квартирні крадіжки, інших приваблюють банківські установи. А от двох львів’ян цікавило виключно золото. За дві хвилини вони встигли на Рівненщині викрасти 17 кілограмів дорогоцінного металу із авто, яке курсувало із Вінницької області у міста Західної України.

— Слідче управління закінчило і скерувало до суду кримінальну справу відносно групи осіб, які в грудні 2009 року на території розважального комплексу «Хутір» неподалік Рівного викрали із автомобіля приватного підприємця із Вінниці золоті вироби вагою 17 кілограмів і вартістю майже чотири мільйони гривень, — повідомив заступник начальника УМВС України в Рівненській області — начальник слідчого управління Анатолій Грицишин. — На лаві підсудних опинилися двоє мешканців Львова — 25-річний Андрій та 26-річний Максим, яким за скоєння зазначеного злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років.
Молодики заздалегідь приїхали у Вінницьку область, щоб простежити увесь шлях перевізників та вичекати слушного моменту для крадіжки. І такий представився аж у Рівненській області. Стомлені дорогою реалі- затори золота, зупинилися біля одного із розважальних комплексів, де вирішили поїсти. Господарів автомобіля не було лише п’ять хвилин, однак цього вистачило злочинцям сповна. За словами Анатолія Грицишина, для здійснення крадіжки їм знадобилося лише дві хвилини. За допомогою сучасних технологій вони безперешкодно відкрили автомобіль і викрали звідти ювелірні вироби.
До пошуку підозрюваних у вчиненні злочину правоохоронцям теж довелося ретельно готуватися. Завдяки чітко спланованій операції, працівникам міліції вдалося затримати зловмисників у Львові через три місяці — у березні 2010 року. Вони спокійнісінько перебували у тій самій машині, в якій стежили за перевізниками. Упродовж ведення досудового слідства і до його завершення підозрювані заперечували свою причетність до крадіжки золота. Втім кропітка робота досвідчених слідчих забезпечила розкриття цієї резонансної справи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору