Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині 42-річний таксист намагався приховати розтрату денної виручки, повідомивши міліцію про псевдорозбійний напад на нього

Житомирська область 09-лют, 2011, 09:009 Lobanovskiy 750
Уранці 4 лютого до Бердичівського міськвідділу надійшло телефонне повідомлення про розбій. Чоловік розповідав, що близько двох годин тому на нього напали двоє невідомих та заволоділи грошима і автомобілем. За словами потерпілого, це сталося неподалік одного з сіл Бердичівського району, на околиці якого він зараз і знаходився.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, міліціонери якої і встановлювали деталі події. 42-річний чоловік, який назвався працівником однієї із служб радіотаксі м. Житомира, розповів, що рано-вранці отримав замовлення на поїздку до Бердичева. У салон авто сіло двоє молодиків, які начебто були напідпитку, однак між собою не розмовляли. За словами таксиста, на під’їзді до села незнайомці накинули йому на шию мотузку та намагалися задушити, а потім непритомного просто викинули з машини. Після цього один із них сів за кермо і вони рушили в бік райцентру.
Як розповів начальник Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області Юрій Олефір, негайно на затримання нападників були орієнтовані всі наряди міліції, що працювали у той час по забезпеченню охорони громадського порядку у місті та районі, у томі числі ВДАІ та ВДСО. Водночас у свідченнях потерпілого було чимало суперечних моментів, досить невпевнено чоловік описував і своїх пасажирів, точніше лише одного з них, що аж ніяк не сприяло роботі оперативників. За кілька годин «прочісування» Бердичева працівники міліції знайшли викрадене авто. Воно знаходилось в одному з дворів міста із ключами у замку запалення та незамкненими дверима і без будь-яких видимих механічних ушкоджень.
Огляд авто експертами-криміналістами поставив під сумнів нещодавнє перебування у ньому сторонніх осіб, окрім водія. Інші обставини, а також огляд ймовірного місця розбою також вказували на нещирість потерпілого у своїх свідченнях.
Працівники міліції звернулись до чоловіка із проханням тепер уже письмово викласти усі обставини події – всі заходи до цього були реагуванням на телефонне звернення - при цьому попередивши про кримінальну відповідальності, передбаченої ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.
Заявник, зрозумівши, що заплутався у власних свідченнях, вирішив далі не ризикувати і зізнався у неправдивості своїх слів про розбійний напад. Тепер уже чоловік розповів, як усе було насправді.
Він дійсно працює таксистом, авто належить приватному підприємству, а він лише водій. Після зміни повинен здавати певну суму, що залежить від кількості клієнтів, однак напередодні увечері усю денну виручку, близько 300 гривень, спустив на гральних автоматах. Проїздивши ніч, зрозумів, що відробити розтрачені гроші не вдасться, а це означає - звільнення з роботи. Тож і придумав цю безглузду ідею із розбійним нападом. Навмання приїхав до Бердичева, залишивши авто в одному з дворів, повернувся до села, що неподалік райцентру, звідки і зателефонував до міліції.
Наразі стосовно чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спецслужб) Кодексу України про адміністративне правопорушення, яка передбачає покарання у вигляді накладення штрафу.
Раніше чоловік уже був судимий та зізнається, що періодично грає на автоматах. Тепер же йому, напевно, доведеться не лише повернути витрачені кошти, а й сплатити суму штрафу.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору