Рівне:

Створення та просування сайтів

На Прикарпатті СБУ викрила контрабанду на суму 2,6 млн. гривень

Івано-Франківська область 14-лют, 2011, 09:139 Lobanovskiy 815
Слідчим відділом Управління СБУ в Івано-Франківській області завершено розслідування кримінальної справи, порушеної по обвинуваченню групи осіб у контрабанді обладнання для нафтовидобувної галузі на суму 2 645 070 гривень, вчиненої за попередньою змовою у великих розмірах, що завдало державі збитків на суму 592 495 гривень.

Директор одного з підприємств Івано-Франківської області, бажаючи перемогти у тендері на постачання бурових доліт, оголошеному ВАТ “Укрнафта”, для досягнення конкурентноздатності вирішив незаконно, без сплати мита та ПДВ, ввозити таке обладнання з сусідньої Польщі.
Для створення каналу контрабанди, директор підприємства вступив у злочинну змову з мешканцем Львівської області – депутатом однієї з районних рад. Разом з ним налагодив схему, за якою на територію України впродовж 2009-2010 років бурові долота ввозилися поза митним контролем, малими партіями з приховуванням серед побутових товарів, що ускладнювало їх виявлення митним органом України.
З метою створення видимості законного походження обладнання, директор підприємства укладав фіктивні угоди про купівлю бурових доліт з українськими підприємцями-платниками ПДВ, при цьому подаючи в контролюючі органи завідомо неправдиві відомості.
На даний час кримінальну справу, порушену за ч. 3 ст. 27, , ч. 2 ст. 201 (контрабанда), ч. 2 ст. 27, ч.1 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України передано до суду.
У ході розслідування, після візиту співробітників СБУ, польський виробник бурових доліт, дізнавшись про недобросовісність українського посередника, напряму вийшов на участь у тендерах, що оголошуються ВАТ “Укрнафта” на постачання необхідного українському підприємству нафтовидобувного обладнання, що дасть можливість в подальшому заощаджувати державні кошти.


Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору