Рівне:

Створення та просування сайтів

У БЮТ вважають, що влада здійснює "гуманітарний геноцид"

Україна 21-лют, 2011, 17:049 prov 3 028
"Україні триває процес русифікації, вважає народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Владимир Бондаренко.
Про це він заявив у Міжнародний день рідної мови, коментуючи "ЛІГАБізнесІнформ" ситуацію з українською мовою в країні й, зокрема, закриття україномовних шкіл.
"Ідеться про політику нової влади. Хіба ця влада виконує положення Конституції, зокрема, статті, що стосуються мови? У ній написано, що держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах життя й на всій своїй території", - сказав Бондаренко.
"Чи є ще де-небудь така країна у світі, яка буде піклуватися про розвиток нашої мови? Її немає. Тому наша нація повинна захищати й розвивати те, що є основним для будь-якої держави", - додав він.
Але сьогодні, за словами Бондаренка, "відбуваються процеси, які інакше як русифікація назвати не можна".
"Українську мову, українську історію, українську науку витісняють зі всіх сфер життя. А школи – це основа держави. Якщо людей доводять до голодування за те, щоб мати можливість учитися рідною мовою – це справжній гуманітарний геноцид", - заявив БЮТівець.
На думку Бондаренка, слова президента Віктора Януковича про те, що сьогодні всі конфесії, мови й національності в Україні рівні – неправда.
"Сьогодні влада проводить політику русифікації. Потрібно розуміти, що сьогодні влада веде наступ на все українське", - заявив БЮТівець.
"Русифікація – процес безперебійний. Він в Україні ніколи не припинявся", - упевнений Бондаренко.
"Хоча визначення російськомовного як не патріота – це неправильно. Приміром, Київ здебільшого говорить російською мовою, але голосує патріотично", - додав він.
21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови під егідою ЮНЕСКО.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору