Рівне:

Створення та просування сайтів

Водій успішно оскаржив у суді незаконну постанову інспектора ДПС

Кримінал 24-лют, 2011, 12:469 Lobanovskiy 1 056
Житель смт. Володимирець Рівненської області успішно оскаржив у суді постанову інспектора ДПС Рівненської роти щодо перевищення ним дозволеної правилами швидкості.

Восени минулого року працівник Державтоінспекції зупинив автомобіль, яким керував пан Анатолій, пояснивши свої дії тим, що він порушив Правила дорожнього руху. Інспектор склав стосовно водія протокол та виніс постанову про притягнення його до адмінвідповідальності відповідно до частини 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Зокрема, в протоколі зазначалося, що громадянин порушив вимоги дорожнього знака «Обмеження максимальної швидкості руху 70 км/год.» і в зоні дії цього знака рухався зі швидкістю 86 км/год.
Однак пан Анатолій не погодився з цим і вирішив оскаржити постанову інспектора ДПС до суду. За юридичною допомогою чоловік звернувся до центру права РОГО «Комітет виборців України» в Рівному. Юристи організації допомогли йому скласти відповідні документи до суду.
Коментує ситуацію керівник центру права Рівненського КВУ Микола Глотов: «Частина 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою пана Анатолія було притягнуто до відповідальності, передбачає покарання за перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину. Як було вказано в рішенні суду, водій перевищив швидкість руху менш як на 20 км/год., а тому в його діях склад правопорушення, передбачений зазначеною нормою КУпАП, відсутній».
Тому суд справедливо визнав постанову інспектора ДПС протиправною та скасував її. Таким чином, пану Анатолію не доведеться платити штраф за порушення, яке він не вчиняв. Якби ж чоловік не оскаржив цю постанову, то був би змушений сплатити відповідний штраф у сумі 255 грн.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору