Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліція Івано-Франківщини припинила діяльність 18 незаконних пунктів приймання металобрухту

Івано-Франківська область 28-лют, 2011, 09:199 Lobanovskiy 1 204
На всій території Івано-Франківщини мобільні групи працівників міліції щодня проводять оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення порушень у сері обігу брухту металів. Від початку відпрацювання задокументовано 43 факти порушень, пов’язаних з заготівлею та переробкою металобрухту. За матеріалами перевірок розпочато розслідування 5 кримінальних справ щодо осіб, які здійснювали операції з брухтом чорних та кольорових металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу.

Мобільні групи з числа працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю, служби дільничних інспекторів та Державтоінспекції, зокрема, виявили діяльність 18 підпільних пунктів, куди громадяни здавали брухт без обліку і на яких проводився готівковий розрахунок. На цих пунктах виявлено понад 30 тонн металобрухту.

Посилене відпрацювання цієї сфери, як очікують правоохоронці, повинно стати ефективним засобом у профілактиці крадіжок. Адже різного роду крадії несуть викрадені речі саме на нелегальні пункти приймання металобрухту. Чим менше існуватиме незаконних місць для приймання брухту, тим меншими будуть можливості у крадіїв збувати викрадене. Натомість на тих пунктах, які діють на законних підставах і мають відповідний дозвіл на здійснення операцій з металобрухтом, міліція постійно проводить профілактичну роботу і застерігає від порушень ліцензійних умов. В ході відпрацювання задокументовано 2 факти порушень порядку здійснення операцій з металобрухтом на ліцензованих підприємствах.



Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору