Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині браконьєр застрелив лося

Рівненська область 28-лют, 2011, 11:029 Lobanovskiy 1 253
До чергової частини Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області поступило повідомлення від заступника директора мисливського господарства «Поліське», 50-річного Миколи, що на території мисливських угідь Мидського лісництва він виявив сліди незаконного полювання. Спочатку він побачив плями крові, а згодом і внутрішні органи впольованого звіра.

Як повідомив перший заступник начальника Костопільського РВ начальник кримінальної міліції Павло Шкодич, здобиччю виявився молодий півторарічний лось:
— На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група з Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області. Спільними зусиллями міліціонерів та єгерів мисливського господарства «Поліське» в с.Гут на подвір’ї господарства 45-річного Петра було виявлено тушку лося, яку він замаскував соломою. В ході проведенного огляду співробітники міліції виявили у нього дві гладкоствольні мисливські рушниці , які не були зареєстовані у встановленому законодавством порядку в органах внутрішніх справ. Наразі зброя вилучена. За цим фактом проводиться перевірка і вирішується питання про притягнення винних до відповідальності.
Варто зазначити, що за останні 20 років кількість лосів в Україні зменшилася майже на 10 тисяч. Сьогодні цих тварин у дикій природі не залишилось у третині областей. Побачити їх можна хіба що в зоопарках чи лісництвах, що віддані у приватні руки. У Червону книгу лося внесли тільки два роки тому.

Вікторія КОРНЮША, помічник начальника Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області по взаємодії з громадськістю та ЗМІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору