Рівне:

Створення та просування сайтів

Італійські вчені відновили зовнішність альпійської крижаної людини

Отакої 04-бер, 2011, 13:569 Lobanovskiy 830
Фахівці Південно-Тірольського археологічного музею в Італії відтворили обличчя і зовнішній вигляд знаменитої альпійської крижаної людини Отці, тіло якої зберігалося в льодовику більш ніж п’ять тисяч років. Як повідомляється на офіційному сайті музею, двоє голландських фахівців, брати Адрі і Альфонс Кенніси, які раніше відтворювали образ неандертальців, за допомогою комп’ютерної томографії отримали тривимірне зображення тіла Отці, а потім відновили його обличчя і фігуру.
Крижаний чоловік виявився чоловіком середніх років з грубою, зморшкуватою шкірою, глибоко посадженими очима і бородою. Раніше вважалося, що в нього були блакитні очі, але останні дослідження показали, що очі крижаної людини карі.
Крижаного чоловіка було знайдено в Альпах на кордоні Італії та Австрії в 1991 році. Спочатку вважалося, що це загиблий альпініст, проте потім з’ясувалося, що цьому муміфікованому тілу більш ніж п’ять тисяч років - останки Отці було датовано періодом з 3365 по 3118 до нашої ери. Крижаний чоловік загинув від стріли, що потрапила в плече.
У вересні 2011 року виповнюється 20 років другого життя Отці, у зв’язку з чим в Південно-Тірольському музеї в італійському місті Больцано 1 березня відкривається виставка, присвячена унікальній знахідці. На виставці, зокрема, представлені результати роботи вчених з реконструкції зовнішнього вигляду крижаної людини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору