Рівне:

Створення та просування сайтів

Карпатська Україна: різновекторність поглядів

Новини регіону 24-бер, 2011, 14:069 Lobanovskiy 2 440
Дебати на тему «Карпатська Україна: різновекторність поглядів» вирішили влаштувати студенти історико – соціологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету. Проходили вони з нагоди річниці проголошення незалежності Карпатської України, яке відбулося 15 березня 1939 року. І хоча статус незалежної Карпатська Україна мала лише три дні, вона залишили вагомий слід в історії, адже була прототипом української держави 1991 року.


Участь у дебатах взяли дві команди студентів факультету - історики та політологи. Кожна із них відстоювала свої позиції стосовно впливу проголошення Карпатської України незалежною. Одні доводили важливість цієї події, інші опонували стверджуючи протилежне.
Декан історико – соціологічного факультету, кандидат історичних наук Валерій Шеретюк каже, що проведення дебатів на актуальні теми з історії та політичного життя України стали доброю традицією факультету.
- Вирішили проводити такі заходи, як дебат – клуби тому, що нині існують суперечливі погляди на проблемні питання історії України, - зазначив Валерій Шеретюк. - А історики та політологи, як ніхто інший мають бути обізнаним у цих суперечностях та доносити об’єктивну інформацію до загалу. Адже такі події, як проголошення незалежності Карпатської України творили основу для уможливлення здобуття незалежності української держави у 1991 році. І не дивлячись на поразку, Карпатська Україна в черговий раз підняла національне та державне питання і проголосила на весь світ, що є український народ, який достойний бути самостійною, незалежною державою.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору