Рівне:

Створення та просування сайтів

Підприємствам, які розрахуються з ПФ, пропонують списати штрафи та пеню

Україна 07-кві, 2011, 15:249 Lobanovskiy 1 635
Урядовий уповноважений з питань дерегулювання господарської діяльності Михайло БРОДСЬКИЙ пропонує реструктуризувати заборгованість підприємств щодо сплати податків до Пенсійного фонду України.
Відповідний законопроект розроблений за дорученням прем`єр-міністра Миколи АЗАРОВА, йдеться в повідомленні прес-служби Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, переданому УНІАН.
«Податкові борги, а також штрафні санкції і пеню на 1 січня 2011 року ми пропонуємо списати. Ви чудово розумієте, що забрати ці гроші через суд практично неможливо. Проте політ для корупції тут великий. Тим паче, на початку цього року був прийнятий новий Податковий кодекс, змінилися правила гри. Таке списання боргу могло б дати можливість підприємствам розпочати життя з нуля», – заявив М.БРОДСЬКИЙ.
«Сума самого боргу має бути обов`язково сплачена підприємцем. Вона буде реструктуризована на певний термін – 24 місяці. Якщо впродовж цього часу гроші повертаються, то як бонус підприємствам списуються всі пені і штрафи, нараховані на той момент», – підкреслив він.
За підрахунками М.Бродського, такі заходи можуть забезпечити близько 1,5 млрд. грн. додаткових надходжень до Пенсійного фонду.
На даний момент законопроект знаходиться на узгодженні зацікавлених міністерств і відомств.
Прикордонний перехід не можна відкрити без дороги з боку України
Відсутність доріг з українського боку може зірвати план відкриття двох нових пунктів пропуску на кордоні України з Польщею до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Про це кореспонденту УНІАН сказав заступник міністра внутрішніх справ Польщі Адам РАПАЦЬКИЙ сьогодні у Варшаві.
Він запевнив, що Польща вчасно збудує два нових пункти пропуску, які будуть розміщені на території Польщі.
“З нашої сторони так. Але чи з другої сторони наші українські партнери доведуть дороги... Тут можуть бути проблеми”, - сказав він.
А.РАПАЦЬКИЙ зауважив, що без доріг на території України збудовані пункти пропуску не зможуть бути введені в експлуатацію. “Є такий ризик”, - сказав він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору