Рівне:

Створення та просування сайтів

Псевдопрацівник соцслужби виманила 18 тисяч гривень у пенсіонерки із Здолбунова

Рівненська область 25-лис, 2011, 12:309 prov 920
До чергової частини Здолбунівського РВ УМВС за допомогою звернулася 86-річна Валентина, жительки Здолбунова. Пенсіонерка повідомила, що за місцем її проживання невідома жінка, представившись працівником соціальної служби захисту населення, під приводом обміну грошей шахрайським шляхом виманила в неї майже 18 000 гривень.
При виїзді слідчо-оперативної групи на місце події з’ясувалось, що того дня в обідню пору до пенсіонерки постукала в двері громадянка на ім'я Надія. Вона представилася працівником соціальної служби та повідомила Валентині, що на початку грудня будуть проводитися обмін купюр і підвищення пенсії. А їй необхідно усі кошти, які є в наявності, заклеїти в паперові конверти з відповідною печаткою. Вказані заощадження повинні знаходитися у них до 4 грудня поточного року. Тоді до неї підійдуть працівники соціальної служби і проведуть обмін грошей. Бабуся спочатку вагалася, проте коли побачила відповідне посвідчення, сумнівів не залишилось, і старенька віддала 16 тисяч гривень та 200 доларів США для шахрайки, яка заклеїла їх у два конверти.
Тоді потерпіла й уявити не могла, що в цей момент «соцпрацівниця» підмінить конверти і віддасть інші, але з газетними вирізками, а коли отямилася – було вже занадто пізно.
– За цим фактом проводиться перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 190 Кримінального кодексу України, а саме шахрайство, – прокоментував начальник Здолбунівського РВ УМВС Юрій Сірак. - Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи по встановленню місця перебування підозрюваної особи.
Прикмети розшукуваної: зріст близько 160-165 см, середньої тілобудови, волосся світло-русяве, була одягнена у світле пальто.

Вікторія ГЕТМАНЧУК,
Здолбунівський РВ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору