Рівне:

Створення та просування сайтів

Пиріжки з маком вартістю один рік за ґратами

Рівненська область 10-гру, 2011, 19:529 prov 2 339
Коли на початку липня цього року в селі Бакорин Млинівського району правоохоронці виявили посів снотворного маку, його власниця, 50-річна Олена, запевняла, що ніколи не чула про заборону сіяти мак. Незважаючи на постійне інформування у ЗМІ та профілактичні заходи, які проводять ОВС щодо відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотичних речовин та їх прекурсорів, жінка навідріз відмовилась визнавати свої дії протиправними.
Коли в Олени померли батьки, власницею господарства в селі Бакорин Млинівського району стала вона. Проживаючи у Луцьку, в селі вона доглядала господарство та обробляла присадибну ділянку, на якій вирощувала картоплю та інші овочі. На одну зарплату прожити важко, адже син у неї інвалід, а коштів на лікування завжди недостатньо. Городиною цьогоріч Олена вирішила не обмежуватись та посіяти маку.
Дільничні на її городі виявили 1307 рослин маку. За словами Олени, вона засіяла та обробляла цілу плантацію маку для пиріжків, якими вони з сином полюбляють ласувати. З приводу заборони посіву маку висловила здивування та сказала, що ніколи про це не чула. Щоправда нічого нового жінка не вигадала, так зазвичай кажуть усі хто потрапляє до міліції за аналогічні злочини.
- За цим фактом слідчим відділенням Млинівського райвідділу було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 310 Кримінально кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), яку направлено до суду, - повідомив начальник слідчого відділення Млинівського РВ УМВС підполковник міліції Микола Шевчук. - Млинівський районний суд виніс вирок про позбавлення жінки волі на строк один рік з іспитовим строком у такий же термін.

Олена ВІШНЯКОВА, Млинівський РВ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Коментарі - всього 2

Рівнянин 11-гру, 05:59

Є велике бажання запитати у цієї писаки(під диктовку "влади в законі",скільки соток чи гектарів займає 1307 рослин маку.Чи була жінка спіймана на приготуванні,або продажу "смачного наркотику"? З вироку виходить,що жінку пожаліли у звязку з доглядом інваліда,а не з відсутністю складу злочину.На томість,усе більше у пресі ми можемо знаходити повідомлення,що саме найбільше продавців наркотиків знаходиться саме в уже зоволі смердючих органах МВС.

credo 11-гру, 10:36

...вообще, ох*ели... за мак для пирога?! Ну тогда давайте внесём рождественскую кутю, в рецепте которой мак обязателен, в список наркотических или психотропных средств... Вообще, перегиб ух*енный.
Страна идиотов, однозначно!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору