Рівне:

Створення та просування сайтів

Вирок Тимошенко набув чинності

Україна 23-гру, 2011, 14:469 prov 1 123
Вирок Печерського районного суду Києва екс-прем'єру Юлії Тимошенко з газової справи набуває чинності.
Про це заявила держобвинувач Лілія Фролова.
"Так, після оголошення (рішення Апеляційного суду Києва - ред.) рішення набуває чинності", - сказав вона журналістам у п'ятницю після оголошення рішення Апеляційного суду.
При цьому Фролова наголосила, що держзвинувачення задоволено рішенням Апеляційного суду.
"Так, я задоволена рішенням. Ви ж знаєте, ми не оскаржили рішення суду (Печерського районного суду - ред.) - ми вважали його законним і обґрунтованим. І сьогодні обґрунтовували це в Апеляційному суді. Тому я в цілому задоволена", - сказала держобвинувач .
Фролова також уточнила, що була присутня в залі під час оголошення резолютивної частини рішення суду.
Водночас, як повідомляє сайт Тимошенко, на момент оголошення рішення суду в залі судових засідань були відсутні представники сторони захисту.
Як повідомлялося, раніше сьогодні Апеляційний суд Києва залишив чинним вирок Печерського районного суду, за яким екс-прем'єр України Юлія Тимошенко засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.
Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК Нафтогаз України до Юлії Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн. Головуюча суддя Олена Сітайло оголосила тільки резолютивну частину рішення, зазначивши, що повний текст буде оприлюднено 29 грудня о 16:00.
"Вирок Печерського районного суду стосовно засудженої Тимошенко залишити без змін", - сказав суддя.
Крім того, залишені без змін окремі постанови та ухвали Печерського суду, на які захист Тимошенко також подавав апеляції.
Суд оголосив рішення щодо апеляції Тимошенко менш ніж через годину після того, як пішов у дорадчу кімнату.
11 жовтня Юлія Тимошенко була засуджена рішенням Печерського районного суду Києва до семи років позбавлення за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України в рамках справи про перевищення влади і службових повноважень при підписанні газових угод з РФ у 2009 році.
Кореспондент.net
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору