Рівне:

Створення та просування сайтів

Сім простих порад як дожити до 100 років

Здоровя 02-лют, 2012, 12:039 prov 1 405
На думку лікаря, кожній конкретній людині під силу досягти оптимального стану здоров'я, виконавши такі дії.
1) Вести активний спосіб життя. Відсутність фізичних навантажень забирає майже чотири роки від життя людини. Люди, які фізично неактивні, в два рази частіше схильні до ризику розвитку хвороб серця та інсульту.
2) Знати і контролювати рівень холестерину. Його високий рівень в крові може привести до накопичення жирових відкладень в артеріях і збільшує ризик розвитку хвороб серця та інсульту.
3) Дотримуватись здорової дієти. Правильне харчування є одним з найбільш важливих пунктів, який поліпшить здоров'я. Дотримуватися цього правила і справді нескладно. За словами доктора медичних наук, професора, завідувачки науково-дослідним відділом артеріальної гіпертензії Федерального центру серця, крові та ендокринології ім. В.А. Алмазова Олександри Конраді, для підтримки гарного самопочуття людини особливо важливо споживати велику кількість клітковини, злаків, свіжих овочів, фруктів.
4) Знати, контролювати кров'яний тиск. Високий кров'яний тиск часто називають «тихим вбивцею». У результаті людина може скоротити ризик інсульту на 40%, а ризик серцевого нападу - на 25%.
5) Підтримувати здорову вагу. Надмірна вага - основний фактор ризику розвитку хвороб серця та інсульту. Ожиріння може зменшити тривалість життя майже на чотири роки.
6) Знати про загрози, пов'язаних з діабетом. Діабет збільшує ризик підвищеного кров'яного тиску, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця та інсульту, особливо якщо рівень цукру в крові погано контролюється.
7) Не палити. Десятки тисяч людей передчасно вмирають щорічно через вживання тютюну, і тисячі некурців чекає та ж доля через пасивне куріння. Як тільки людина кидає палити, ризик розвитку хвороб серця та інсульту починає зменшуватися. Через 15 років загроза буде не вище, ніж у некурящого.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору