Рівне:

Створення та просування сайтів

Як покращити криміногенну ситуацію на Рокитнівщині, правоохоронці вирішували спільно із владою

Рівненська область 03-лют, 2012, 17:339 prov 1 108
У Рокитному другого лютого відбулась координаційна нарада при керівництві обласної державної адміністрації, УМВС України в Рівненській області, районної влади, сільських і селищних рад, прокуратури, Державної прикордонної служби та директорів місцевих навчальних закладів. Головне і, фактично, єдине питання порядку денного — стан забезпечення охорони громадського порядку та здійснення профілактичних заходів на території Рокитнівщини, - повідомляє Катерина ПОПЕНКО, СЗГ УМВС.
У розрізі проблемних питань, які озвучив головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко, опинилися матеріальне забезпечення правоохоронців, функціонування нелегальних пилорам, недостатнє забезпечення працівників міліції транспортними засобами, а також відсутність охоронних систем, що істотно ускладнює боротьбу зі злочинністю у районі. Як позитив, з боку міліції було відмічено роботу Державної прикордонної служби, особливо у період ягідних та грибних сезонів, оскільки кількість зареєстрованих фактів незаконного перетину державного кордону у порівнянні з минулим роком відчутно зменшилась.
Начальник штабу УМВС Василь Басовець у своїй доповіді акцентував увагу на необхідності поліпшення профілактики правопорушень у районі. Зокрема, апелюючи конкретними фактами, наприклад, наявністю у районі понад сотні пилорам, функціонування лише десятьох з яких припинено як незаконних, закликав спільно боротися із цим видом злочинів на стадії збору лісосировини, а не на прикінцевому етапі її переробки на незаконних пунктах.
— Окрім цього, проблемним залишається питання незаконного видобутку бурштину-сирцю у прикордонній зоні Рівненського заповідника, — наголосив Василь Басовець. — Так, за 2011 рік було зареєстровано вісім повідомлень, однак жодну особу по даних фактах не затримали. Тому роботу в цьому напрямі слід активізувати якнайшвидше.
Функціонування залів гральних автоматів у населених пунктах району, алкоголізм та зловживання спиртними напоями їх жителів, незаконні операції з металобрухтом, контрабанда товарів із сусідньої Білорусії – далеко не увесь перелік протиправних діянь, яким сьогодні доводиться протистояти правоохоронцям північного району.
У світлі дорожньо-транспортних пригод, що мали місце останнім часом на території краю, до представників органів місцевого самоврядування звернулись із проханням вжити відповідних заходів реагування до перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення, щодо покращання технічного стану транспортних засобів.
Проблему дитячої бездоглядності та безпритульності перед директорами шкіл та депутатами місцевих рад підняв начальник кримінальної міліції у справах дітей області УМВС Олексій Лозян. Окрім того, у межах своїх повноважень закликав останніх вживати заходів до закладів та підприємців, які продають спиртні напої неповнолітнім, обмежуючи режим їх роботи, застосовуючи штрафні санкції, включно з позбавленням ліцензії, звісно, не без допомоги правоохоронців. А із проханням націлити увагу вчителів та шкільних психологів на виявлення в учнів суїцидальних проявів поведінки, не обмежуючись впливом виключно на дітей із девіантною поведінкою, звернувся особисто керівник ВКМСД до директорів навчальних закладів району.
У рамках проведення наради керівництвом області було закцентовано увагу на потребі оснащення підприємств, державних будівель сільських та селищних рад сигналізацією.
— Послугами державної служби охорони скористалися лише чотири сільські ради з 289 по області, – констатував заступник начальника УДСО при УМВС Володимир Нацик. — Приємно, що дві із них у Рокитнівському районі.
Окремою ланкою було виділено проблему забезпечення приміщеннями дільничних інпекторів міліції для здійснення прийому громадян у населених пунктах. Проблему з фінансуванням пообіцяли частково вирішити коштами районної ради.
На недостатній роботі депутатського корпусу у сфері фінансування та виділення коштів на окремі потреби міліції наголосив і голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий:
– Оптимізація, що пройшла в органах внутрішніх справ змушує нас тісно співпрацювати з міліцією. Адже число дільничних інспекторів зменшилось, а кількість звернень громадян до міліції зросла. Саме тому район потребує втручання правоохоронних органів у розрізі сільських та селищних рад.
Оскільки на території Рокитнівського району мали місце непоодинокі випадки грубого порушення правил поводження зі зброєю та браконьєрства, керівництво обласного управління міліції закликало присутніх проводити профілактичну роботу з жителями краю з приводу попередження негативної поведінки з боку останніх.
До проекту рішення, прийнятого на координаційній нараді, було внесено ряд пропозицій для налагодження та оптимізації співпраці органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами Рокитнівського району.
— Лише спільними зусиллями ми зможемо змінити ситуацію на краще, — підсумував Юрій Кічатий.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору