Рівне:

Створення та просування сайтів

Знищують дерева...

Особливий погляд 30-кві, 2008, 15:199 prov 1 574
Попри палкі запевнення чиновників міського управління житлово-комунального господарства, що зрізатимуться лише старі, хворі та аварійні дерева. Але, як з’ясувалося, це, скромно кажучи, неправда, бо навіть неозброєним оком видно фальш. Під пилку пішли всі дерева підряд, без визначення фахівцями їхнього стану. Особливо жорстокому знищенню піддавалися тополі. Наприклад, на вулиці Соборній, напроти авторемонтного заводу, безжальна пилка скосила понад десять тополь. Хоча навіть школяреві молодших класів відомо, що всі підряд, шеренгою дерева хворіти чи стати непридатними відразу не можуть. Вони, як і люди, піддаються недузі вибірково. Крім того, забули, а, можливо, ніколи й не знали, що протягом літнього сезону одна доросла тополя поглинає понад 50 кілограмів бруду і шкідливих речовин, яких в обласному центрі достатньо. На це не здатна жодна рослина нашого регіону.
А ще злі язики у Рівному пліткують, що тополі, оспівані в українських піснях і поезіях, безжально знищуються ще й з іншої причини. Мовляв, для новітнього панства тополі створюють певні незручності. Наприклад, у пору цвітіння тополиний пух нахабно залітає у “Мерседеси” та інші дорогі іномарки, лізе поважним особам у рот, ще кудись.
Інші гостромовці подейкують, що тополі знищуються тому, що на них зграями селяться ворони, які щоразу намагаються безсовісно обпаскудити світлі голови представників супереліти сучасного розливу.
На жаль, ці дві версії не можливо перевірити навіть досвідченим фахівцям. Хоча вони й спонукають на певні роздуми...
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору