Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині міліціонери цілу ніч шукали двох неповнолітніх

Рівненська область 21-лют, 2012, 10:549 prov 841
На щастя дівчат знайшли живих і неушкоджених.
Правоохоронці цілу ніч шукали двох неповнолітніх втікачок. Як з’ясувалося пізніше, 13-річна Надія* та 14-річна Алла* блукали по під’їздах кузнецовських багатоповерхівок, щоб довести всім, що вони вже дорослі.
У суботу близько другої ночі до Кузнецовського міськвідділу міліції зателефонувала місцева жителька, яка стривоженим голосом повідомила про те, що її дочка з подругою ще близько 18.00 години пішла з дому і до цього часу не повернулась.
Для пошуків дівчат було піднято по тривозі особовий склад Кузнецовської міліції. Крім цього, до міста відразу ж прибули співробітники спецпідрозділу «Беркут», ВДАІ та інших оперативних служб обласної міліції.
Цілу ніч міліціонери прочісували вулиці Кузнецовська, перевіряли під’їзди будинків, оглядали відчиненні горища та підвали. Не стояла осторонь пошуків і громадськість — орієнтування з прикметами зниклих школярок було роздано таксистам, працівникам міської автостанції, водіям міжміських маршрутних автобусів.
Вже на ранок, в результаті планомірних дій правоохоронців неповнолітніх втікачок було знайдено у під’їзді одного з будинків. Спілкуючись з ними вартові порядку з’ясували, що дівчата постійно переховувалися, аби не бути викритими. Як пояснила 14 – річна Алла, це була спроба самовизначення в період дорослішання, спосіб заявити про себе та водночас страх покарання за проступки у школі.
Як з’ясувалося пізніше, пригоди дівчат розпочалися ще задовго до їх зникнення. Подруги прогуляли уроки, а згодом злякалися, що будуть за це покарані. Вже ввечері, юні втікачки вешталися по кризі річки Стир. Оскільки лід був не досить товстим, Алла провалилася під воду. На щастя Надія не розгубилася і допомогла подрузі вилізти з крижаної води. Здавалося б потрібно було відразу ж бігти додому, щоб зігрітися. Але ні. Котрась із них запропонувала піти переодягнутися до їхньої спільної подруги. Мовляв, ми уже дорослі і самі можемо вирішувати свої проблеми.
Наразі на батьків Надії і Алли складенні та направлені на розгляд місцевого суду адміністративні протоколи за статтею 184 кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей), санкція якої передбачає попередження або штраф у розмірі до 51 гривні. З дівчатами міліціонери провели профілактичну бесіду, аби на дозвіллі вони добре обміркували свою непристойну поведінку і наслідки, які можуть принести горе їхнім родинам і близьким. Добре, що біда оминула цих горе–мандрівниць.

Примітка: *- ім’я змінено з етичних міркувань.
Про це Провінційці повідомила ОЛЕНА ДУДКО, СЗГ УМВСУ в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору